Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi, Vali Epcim tarafından basına tanıtıldı

Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi, Vali Epcim tarafından basına tanıtıldı
1 Mayıs 2023 21:55
A+
A-

Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi açılıştan bir gün önce Bayburt Valisi Cüneyt Epcim tarafından basına tanıtıldı.

2 Mayıs salı günü saat 14:00’te düzenlenecek olan törenle hizmete açılacak olan Bayburt Dede Korkut Müzesi, Vali Epcim tarafından Bayburt’ta görev yapan gazetecilere müzeyi gezdirerek, sergilenecek tarihi eserler ve müzedeki bölümlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayburt’un tarih ve kültür kenti olduğunu belirten Vali Epcim yaptığı açıklamada,

“Dede Korkut, Türk Kültürünün en önemli simgelerinden biridir. Bayburt olarak bizlerde onun kültürel mirasını korumak ve tanıtmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Bayburt Dede Korkut Müzesi, bu çabanın bir sonucudur ve şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan bir müze olacaktır. Şehrimizin simgesi Dede Korkut’u bugüne dek başka şehirler tarafından sahiplenilmeye çalışılsa da, Dede Korkut’un şehri Bayburt olarak bilinmektedir. Bizlerde buna göre adımlarımızı atarak bunu simge haline getirmek istedik. Müzemizi 3 sene gibi bir süre zarfında Kız Meslek Lisesi binasını aslına uygun restore ederek inşa edip vatandaşlarımızın ve Bayburt’umuzun hizmetine kazandırmayı başardık. Bu eserde emeği geçen başta Milletvekilimiz Fetani Battal beyefendiye, ve Kosgeb İl Müdürü Mete Emir’e çok teşekkür ediyor açılış törenine tüm Bayburtlu hemşerilerimi bekliyorum.” dedi.

Müze tanıtımına katılan Milletvekili Battal ise şunları söyledi:

“Dede Korkut Müzesi, Bayburt’un kültürel mirasını koruma ve tanıtma açısından çok önemli bir proje. Bu müze ziyaretçilerimize şehrimizin tarihini, kültürünü ve değerlerini yakından tanıma fırsatı sunacak. Ayrıca müzenin açılışı, turizm potansiyelimizi artıracaktır. Valimiz Cüneyt Epcim’in gayretleriyle oluşturulan müzemiz Bayburt kültürünün de yaşatılacağı bir mekan olacaktır. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dede Korkut Şehir Müzesi’nin açılış töreni Cayşamba günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Murat Çelik dedi ki:

    Çok büyük bir eksiklikti. Emeği geçenlere teşekkürler. Umarım Baksı müzesinin gölgesinde kalmaz.

  2. aydın aydın dedi ki:

    Yapanlardan. sebep olanlardan, düşünenlerden Allah razı olsun. Her şey yerli yerinde, herkes sanatını konuşturmuş. Bu kadar şeyi kusursuz şekilde, profesyonelce bir araya getirmeyi başaran yüklenici firmaya bir Bayburtlu olarak çok teşekkür ediyorum, tebrikler. Tek kelime ile Bayburt için harika bir kazanım olmuş. Bu şekilde dokunuşlar gerek Bayburt’a.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bir kentin şehir müzesine mutlak ihtiyacı vardı, emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
    Tarih ve kültür şehri Bayburt’a , keşke turizm ve sanatı da kazandıra bilsek , sahiden Bayburt’u tarih ve kültür le buluşturup, koruyabiliyor muyuz ? bu zihniyet, vizyon ve kadrolarla mümkün görünmüyor. Şehrimizi yaparken bozuyor, tahrip ediyor , yaşanmaz hale getiriyoruz.. Çevreye ,doğaya, mimariye , çirkin yapılaşmaya baktığımız zaman Tarih ve kültür kenti olduğumuz yalanı ortaya çıkıyor , farkındaysanız kentin içinde bulunduğu durumu değil, Tarih kitaplarında bahsedilen Bayburt’ u anlatıyoruz… Kısaca çok alacağımız yol var.. Allah Bayburt’ u kurtara.. selamlar..