Dolar 32,5392
Euro 34,8728
Altın 2.432,00
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu Ağırladı

Bayburt, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu Ağırladı
24 Mart 2017 16:51 | Son Güncellenme: 24 Mart 2017 23:09
A+
A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konferansı için geldiği Bayburt’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Birlik Vakfı Bayburt Şubesinin davetlisi olarak Bayburt’ta  Şair Zihni Kültür Merkezi Salonunda  Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu konferan öncesinde ve ve sonrasında ziyaretler gerçekleştiren  Yalçın Topçu ilk olarak Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.

“Bayburt bizim için çok önemli”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Vali İsmail Ustaoğlu, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Bayburt hakkında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’ya bir takım bilgiler veren Vali İsmail Ustaoğlu, “Cazibe Merkezleri Programı’nda Bayburt’un yer alması çok güzel bir durum. Organize Sanayi Bölgemiz tamamen hazır altyapısıyla yatırımcıları bekliyor. Diğer yandan gerek Kop Tüneli, gerekse geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın temellerini attığı Zigana Tüneli gibi ulaşım yatırımları ilimizin kalkınması noktasında son derece önemli yatırımlar. Tüm bu gelişmeleri birer kazanıma dönüştürerek göçü önleme noktasında bir avantaj yakalayacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise Bayburt’ta olmaktan son derece mutlu olduğunu bildirerek, siyasetten sanat dünyasına kadar Bayburt’un önemli isimler yetiştirdiğini dile getirdi. Bayburt’u Anadolu’nun kadim medeniyet yansımasının bir örneği olarak değerlendiren Başdanışman Topçu, “Bu noktada Bayburt bizim için çok önemli. İnşallah zatı âlinizin varlığı ve Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın katkılarıyla daha güzel yerlere gelecektir. Bayburt’ta olmaktan mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

“Bayburt’un evlatları doğduğu yerde doyacaklar”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Valilik ziyareti sonrası  Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti.

Bayburt’un Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’ın deyimiyle Anadolu’nun dört önemli sütunundan biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mete Memiş,  “ Allah’a çok şükür Bayburtlu olmakla hep iftihar ettik. Belki küçük bir şehir olabiliriz ama Müslüman Türk Milleti içinde özgül ağırlık olarak çok önemli bir yer tutmuşuzdur”.dedi.

Bayburt’ta bulunmaktan mutlu olduklarını dile getiren  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise Bayburt’un yetiştirdiği söz ustalarıyla, siyaset adam ve fikir adamlarıyla fikir dünyamızda, çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt’ a selamları olduğunu söyleyen Topçu, bildiğiz gibi kendilerinin Bayburt’la alakalı önemli ve özel sözleri var. Bayburt’a çok önem ve farklı bir özen gösteriyor. Ayrıca malumunuz üzere Bayburt cazibe merkezleri programına alındı. İnşallah Bayburt’un evlatları doğduğu yerde doyacaklar.  Bu program inşallah Bayburt’u göç veren şehir kimliğinden kurtaracak ve Bayburtlular bütün bilgeliklerini Allah’ın izniyle buraya vakfedecekler ifadesini kullandı.

“Topçu ve Kavcıoğlu Rektör Coşkun’u ziyaret etti”

Bayburt’ta ziyaretlerini devam ettiren  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve beraberindeki heyet ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u ziyaret ettiler.

Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek’in de hazır bulunduğu ziyarette Topçu, Rektör Coşkun’la bir süre görüştükten sonra, Rektör Coşkun’a, çalışmalarından dolayı teşekkür edip görevinde başarılar diledi.

Rektör Coşkun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek iyi niyet ve temennilerinden dolayı Yalçın Topçu’ya teşekkür etti.

“Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyoruz”

Yalçın Topçu ziyaretlerinin sonuncusunu Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirdi.

Beraberinde Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa ve İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ile birlikte ŞADDER’e ziyaret gerçekleştiren Yalçın Topçu, dernek başkanı H. Haluk Akkoyunlu ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet etti.  Topçu, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler haftası vesilesiyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve fedan eden Bayburtlu şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve derneğimize sabırlar diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacı olduğu bu günlerde şehit ailelerimizi yalnız bırakmayarak onların acılarını paylaşan ve yüreğinde hisseden sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.