Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Çoruh Nehri Platformu’ndan sitem var!

Bayburt Çoruh Nehri Platformu’ndan sitem var!
23 Mart 2021 15:01 | Son Güncellenme: 23 Mart 2021 16:59
A+
A-

2020 yılı Haziran ayında kurulan Çoruh Nehri Platformu, aradan geçen 3 ay sonrasında Eylül ayında Çoruh Nehri ile ilgili hazırladığı raporunu açıklamıştı.

Platformun yaptığı çalışmalara ve bütün gelişmelere rağmen yetkili kuruluşlardan kendilerine veya kamuoyuna yönelik her hangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını ifade eden yazılı açıklama şöyle:

“Bilindiği gibi, Bayburt’ta 7 sivil toplum kuruluşu olarak “eşgüdüm” faaliyetlerimiz kapsamında, “Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu” ismi altında bir toplumsal birliktelik oluşturduk. Bu birliktelik doğrultusunda Mayıs 2020’de başlattığımız çalışmalar sonucunda, 11 uzmanın katkılarıyla, “Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu: Değerlendirme ve Öneriler Raporu” nu hazırladık.

Söz konusu raporu, Bayburt il yöneticileri, projeden sorumlu DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, tüm Bayburtlu milletvekili hemşerilerimiz, siyasi partilerin il başkanları ve konuya ilgi duyan hemşerilerimizle paylaştık.

Raporu 2020 Ekim ayının ilk iki haftası içinde PTT kargo ile ilgililere, yine 14 Kasım 2020 tarihinde ise aynı adreslere dijital olarak; DSİ 22. Bölge Müdürlüğünün konuyla ilgili yapacağı proje çalışmalarının takip edilmesi ve rehabilitasyon çalışmalarının uygun bir biçimde sürdürülmesine katkıda bulunmak amacıyla gönderdik.

Ancak bugüne kadar sorumlu, yetkili ve ilgili kuruluş ve şahıslar tarafından, raporumuzun  değerlendirmesine yönelik, Bayburt basınından takip edebildiğimiz kadarıyla, her hangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Çoruh nehri; Bayburt halkını günlük yaşantısıyla, unutulmaz anılarıyla ve doğal özellikleriyle doğrudan ilgilendirmektedir. Bu nedenle hazırlanacak projelerin, Bayburtlularla ve Bayburt sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılması çok önemlidir. Aksi takdirde önceki uygulamalarda yaşandığı gibi, istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasından ve kamu kaynaklarının israf edilmesinden endişe duyuyoruz.

Bu bağlamda il yöneticilerimizin, milletvekillerimizin, bütün siyasi partilerin il başkanlarının ve bütün sivil toplum kuruluşlarının yeniden konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz.

2. Etap proje çalışmaları ve düşünülen köprü restorasyon çalışmaları da dahil olmak üzere, çalışmaların proje aşamasında tüm Bayburtlular ile paylaşılması ve tartışılmasının son derece yararlı olacağı yönündeki kanaatimizi, Bayburt kamuoyuyla tekrar paylaşıyoruz.”

 

 

YORUMLAR

  1. Murat Çelik dedi ki:

    Hiç bir şeyin değişmeyeceğini defalarca söyledik. Çünkü geri dönüş için kimse samimi değildi. Kimse tekrar eskiye dönüş için para harcamak istemiyordu. Tepkisiz toplum olunca herşey yapanın yanına kar kalıyor.

  2. hasan dedi ki:

    yazık değil mi çoruhun ismini değiştirdiniz yıldırım çayı yaptınız,birilerine peşkeş çektiniz oda olmadı beton yığını haline getirdiniz bu muydu ıslah bakın buranın vebalinden kurtulmak için yazıyorum inşallah yayınlarsınız suçun en büyüğü basın olarak sizin ,neyse size en basitinden ıslahı güzelleştirmeyi söyleyeyim bir metre tahtadan yürüme yolu yapaydınız etrafını çiçeklerle süsleyip çoruhun pardon yıldırım çayının 🙂 üzerine iki gemi koydurursunuz restoran yapılırdı belediye onları kiraya vererek kendine gelir sağlaya bilirdi ancak Bayburtlunun sesi de çıkmıyor boş ver gitsin boş yere harcanan paralar kimin parası acaba ancak dediğim gibi inşallah yayınlarsınız ben vebalden kurtulayım

  3. Bayburtlu dedi ki:

    Lazım değil bari yapılanı bitirselerdi. Ne çevre düzenlemesi ver ne temizlik. Etraf moloz yığınları ve atıklarla dolu.

  4. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    ÇORUH NEHRİ platformu amacına ulaşacaktır bundan şüphem yok. Hiç bir ses çıkmıyorsa, sonuç olumlu demektir.. Zaten para yok, bu haliyle inşallah kalır..(!)
    Bayburt çarşı içi ve mahallelere dikkat çevirelim.. Çünkü kent konseyi yok , sivil toplum teşkilatları yok, ayırt etmeden tüm partiler yok , Üniversitemiz yok , kendi çıkarlarının peşine düşmüş şahıslar BELEDİYECİLİĞİN önüne geçmiş durumda, bu davranış ve tavır kenti mahvetmeye devam ediyor… Kısaca ÇARŞI İÇİ VE MAHALLELER TARİHLE NASIL BULUŞUR diye bir platformda buraya lazım.. Hemen buna da dönüşmeliyiz… Yazmaktan ve
    söylemekten yorulmayacağız…Saygılarımla..