Dolar 32,3627
Euro 34,9648
Altın 2.326,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Bayburt Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi
28 Ocak 2018 09:22
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi kapsamında, şehirdeki tüm okulların 4-5-6 ve 7. Sınıflarından başvuran 30 başarılı öğrencinin katıldığı Kış Okulu, ilk mezunlarını verdi. 22-26 Ocak tarihleri arasında aldıkları eğitimleri başarı ile tamamlayan öğrencilere katılım sertifikası verildi.

Kış Okulu programında hafta boyunca,Yaratıcı Drama, Spor, Fen Bilimleri, Matematik Atölyesi, Bilişim Teknolojileri ve Görsel Sanatlar alanlarında eğitim alan öğrenciler ile aileleri, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki Mezuniyet Töreninde bir araya geldi. Törende Kış Okulu’nun amacı hakkında açıklama yapan, Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya Kodan, Bayburt Üniversitesi olarak gelecek nesillere bilimi sevdirme ve çocuklara keyifli birer anı hediye etme parolasıyla yola çıktıklarını belirterek, Çocuk Üniversitesi fikrinin Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un önermesiyle ortaya çıktığını dile getirdi. Çocuk Üniversitesi’nin beklenildiği gibi verimli ve keyifli bir ortamda gerçekleştiğini aktaran Kodan, temel amaçlarının; öğrencilere sosyal birey olma vasıflarını kazandıracak grup dinamiklerini yaratmak ve bilimsel kişiliğin altyapısını tesis edecek aktivitelerin çocuk yaşta benimsenmesi olduğunu ifade etti. Törende konuşan Rektör Coşkun ise, kış aylarındaki tatillerinden feragat ederek bu organizasyona vakit ayıran tüm eğitmen, öğrenci ve ailelere teşekkür etti. Coşkun, Bayburt Üniversitesinin eğitimi, en küçük yaşlardan başlayıp hayat boyu süren bir etkinlik olarak gördüklerini belirtti.

Törene Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Garnizon Komutanı Albay Davut Balibaşa, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezai Er, Kurum Amirleri, İdari ve Akademik personelin yanı sıra öğrenciler ile aileleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.