Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt Çiftçisine 23 Milyon TL Destek Ödemesi Yapıldı

Bayburt Çiftçisine 23 Milyon TL Destek Ödemesi Yapıldı
23 Mart 2019 14:18
A+
A-

Bayburt Milletvekili Fetani Battal toplam 23 milyon TL’lik tarımsal destekleme ödemesinin çiftçi hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Bayburt’ta tarım sektörünün öncelikli bir sektör olduğunu belirten Milletvekili Fetani Battal, “İlimizde tarım alanında devam eden ve yapılması gereken çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde sürekli takip ediyoruz. Özellikle çiftçilerimizin yaptığı bitkisel ve hayvansal üretime karşılık verilen tarımsal desteklemelerin, ara dönemlerde çiftçilerimiz kaynak ihtiyacı için önemli olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda çiftçilerimizin 2018 üretim sezonuna ait bitkisel üretim destekleme ödemeleri kapsamında 15 Milyon TL, hayvancılık destekleme ödemeleri kapsamında 8 Milyon TL olmak üzere toplamda 23 Milyon TL destekleme ödemesi çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmıştır.” dedi.

Son yıllarda Bayburt’ta tarımsal verilerde ve toplam destekleme rakamlarındaki artışların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Battal, “ Özellikle desteklemelerden yararlanan çiftçi sayısının artması büyük önem arz ediyor. Bayburt’ta mülkiyet sorunları nedeni ile desteklemeden yararlanılamayan araziler hakkında bakanlık nezdinde çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu sorunu tamamen gidermiş olacağız. Çiftçilerimiz üretim yaptığı, emek harcadığı alın teri döktüğü tüm arazisinin desteğini alacak. Diğer yandan mülkiyet problemleri çözmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca arazi bankacılığı ile ilgili yeni bir çalışma başlatıldı. İnşallah yakın dönemde bu sorunlar çözülmeye başlanacak. Yapılan desteklemelerin çiftçi kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm çiftçilerimize bereketli bir üretim sezonu diliyorum” dedi.

 

YORUMLAR

  1. Bayburt dedi ki:

    Hasan Kardeşe….

    Gümüşhane değilmiş evet.. hatamızı düzeltmenizden dolayı teşekkürler…
    Koskoca yazıda bula bula bunu mu buldun ve anladın kardeşim… Gönül isterdi ki diğer konu hakkında da bir şeyler yazasın…

  2. hasan dedi ki:

    Gümüşhane İPARD kapsamında değil, yanlış bilgilendirme yapmayın.

  3. Bayburt dedi ki:

    Sayın vekile soru soralım…
    IPARD nedir ? KAç yıldan beri uygulanıyor ?
    Erzurum, Erzincan, Gümüşhane IPARD içinde de Bayburt neden IPARD kapsamı dışında bırakılmıştır.
    IPARD illeri hazırlanırken kendisi neden konu ile ilgilenmemiştir ??? Haberi mi olmamıştır..??
    Tarım ve Hayvancılık ile kalkınacak Bayburt, Tarım ve Hayvancılık ile ilgili bu BÜYÜK DESTEKTEN NEDEN MAHRUM BIRAKILMIŞTIR ??

    Cevapları siz sorun alınca buradan yayınlarsınız bizde öğrenmiş oluruz… Cevap verebilirlerse tabiii.