Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt, Çay Üretiminde Çığır Açmaya Hazırlanıyor

Bayburt, Çay Üretiminde Çığır Açmaya Hazırlanıyor
12 Mayıs 2018 14:48 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2018 21:48
A+
A-

Bayburt Organize Sanayi Sitesinde faaliyetini sürdüren Yılmaz Gıda Çay ve Un Fabrikasında çay üretimi başladı.

Bayburt’a olan yoğun sevgi ve akrabalık bağı bulunan fabrika sahibi Mehmet Yılmaz, 2006 yılında Bayburt OSB’de kurduğu fabrikada un üretiminin yanı sıra son yıllarda çay üretimi konusunda başlattığı girişimler neticesinde Karadeniz bölgesinin en kaliteli çayını üretme konusunda önemli mesafeler kat etti.

Bayburt’un havasının kuru olması ve iklim şartlarının avantajlı olması nedeniyle çay üreticileri için en avantajlı ilin Bayburt olduğunu iddi eden Yılmaz, “ Geçmiş yılarda Organize Sanayi Sitesinde alt yapı sorunları vardı ama başta Maliye Bakanı ve Bayburt Valisi olmak üzere diğer yetkililerin gayretleriyle OSB’nin sorunları çözüme ulaşmıştır hepsine teşekkür ediyorum. Bir çok üretici ve işadamının Bayburt’ta çay üretiminin olamayacağı konusunda endişeleri vardı. Ama bizim bunu başarmamızla birlikte burada üretilen çayın aroması ve kalitesi endişeleri ortadan kaldırmış oldu.

“Bayburt çay üretiminde çığır açacak”

Bayburt’un havasından dolayı ısı enerjisinden tasarruf etmiş oluyoruz ayrıca çayın aromasında farklı bir lezzet oluşuyor. Bayburt’ta üretilen çay ile Karadeniz’de üretilen çay arasında sahilde üretilen çay sabahleyin fırından yüzde iki rutubetle çıkıyor. Çuval içerisine konulduğunda akşama kadar bu rutubet yüzde dörte çıkıyor. Yani kuru çayın yüz kiloda iki kilosu su almış oluyor. Yani çayın en önemli özelliklerinden birisi rutubetsiz bir ortamda olmasıdır.

Yaş çaya gelince, Bayburt’ta yaş çaya doğal olarak soldurma yaptırabiliyorsunuz. Yani ısı enerjisine dahi gerek duyulmuyor. Yaş çay doğal olarak kuruyor. Bayburt’ta çay üretimi yapmak çay üretiminde bir çığır atlamak anlamı gelmektedir. Bu nedenle Karadeniz’deki bütün çay üreticilerinin Bayburt’a gelerek bu imkanlardan yararlanmasını istiyorum. Bir çoğunun da bu düşüncede olduğunu biliyorum.” diyen Mehmet Yılmaz’la yaptığımız röportajın tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=tOXWOepCwdo

 

 

 

YORUMLAR

  1. yalçın dedi ki:

    İstihdam güzel ama anladığım kadarıyla bu çay fabrikasında işçiler çay sezonunda yani ancak 3-4 ay çalışabilecek buda tatmin etmez çünkü çalışan işçiler 8 ay ne yapacak..Mevsimlik işçi arıyorlar bu da sıkıntılı bir durum..