Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 23°C
Çar 26°C

Bayburt Belediyesi’nden Yetimler Gününe Özel İftar Programı

Bayburt Belediyesi’nden Yetimler Gününe Özel İftar Programı
21 Mayıs 2019 14:44 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2019 15:27
A+
A-

Dünya Yetimler günü dolayısıyla Bayburt Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve İHH Bayburt İl teşkilatının organizesiyle iftar programı düzenlendi.  

Şehit ve Gazi aileleri ve yetim çocukların bir araya geldiği iftar programına Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Ağın, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Yeniden Refah Partisi il Başkanı Ali Kaymak, Gümüşhane Bayburt Baro Başkanı Av. Serkan Pekmezci, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, İHH İl Başkanı İlhami Polat, ŞADDER Başkanı Selami Köksal, Kurum Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.  

“Çok anlamlı bir ay içerisindeyiz”

İftar programında konuşma yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ramazan ayının manevi iklimine vurgu yaparak, “Çok anlamlı bir ay içerisindeyiz. Bu anlamlı ay içerisinde de çok anlamlı bir gün içerisindeyiz. Bugün şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yetim kardeşlerimizle birlikteyiz. Ramazan’ın ilk günü birlikte iftarımızı açmıştık; bugün ramazanın 15’i yine birlikteyiz” dedi.

“Bu ayda samimiyet var, bu ayda paylaşmak var”

Ramazan ayının bereketli ve hikmetli bir ay olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, “Ramazan’ın bereketi bu sofralarda kendini hissettiriyor. Ramazan’ın bereketi birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın birçok yerinde darda olanları, zorluk içerisinde olanları hatırlıyoruz. Ve imkânımız varsa elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Devlet eliyle de bunu gerçekleştiriyoruz. Gururla ifade ediyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyada nüfus oranına göre mazlum coğrafyaya en fazla yardım eden ülkelerin başında geliyor. Bu hasleti aziz milletimiz yaşatıyor. Devletimiz de bu hassasiyet doğrultusunda yardım kuruluşları vesilesiyle elinden gelen gayreti en iyi şekilde ortaya koymaya çalışıyor. Bu ayda samimiyet var, bu ayda paylaşmak var. Bu iftar organizasyonunun gerçekleşmesinde başta Belediye Başkanımızın şahsında Bayburt Belediyesi’ne İHH Bayburt temsilciliğine ve zerre miktar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bu sofrada olmanın derin mutluluğu içerisindeyim”

Bayburt Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, yetim çocuklar, şehit ve gazi aileleri ile aynı sofrada iftar etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Rabbime hamdediyorum; bu vatan için can veren kan veren kahramanlarımızın aileleri ile bir sofradayız. Bir yetim Peygamberin ümmeti olarak Rabbime hamdediyorum; yetim kardeşlerimizle birlikte bir sofrada olmanın derin mutluluğu içerisindeyim. Rabbime her zaman hamdediyorum; bizi bu güzel sofralarda bir araya getirdi, sofralarımız şenlendi. Duaların kabul edildiği manevi bir iklimdeyiz. Şu anda ülkemizin dört bir tarafında bu sofraları bulamayan kardeşlerimiz var; Rabbim onlara da nasip eylesin. Biz Bayburt’ta yaşayan insanlar olarak bir aile olmanın mutluluğu içerisinde hareket ediyoruz. Biz düşüncelerin gergefinde zamanı bu mukaddes topraklarda bize emanet edilen ve bu emaneti en iyi şekilde koruyanlarla birlikte yarınlara daha umutla bakan bir neslin çocukları olarak iftihar ediyoruz. Şairin dediği gibi Toprakta kan olursa,/Uğrunda can olursa,/Canlar kurban olmaz mı?/Adı “VATAN” olursa. O vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin yakınları burada; onların ellerinden öpüyorum. Yetim çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Yarınlarımızın daha umutlu olduğunu görüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri bu ulvi havada, bu güzel sofrada birlikte olmanın mutluluğuyla, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

Bayburt İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhami Polat da yaptığı konuşmada derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Katkılarından dolayı Belediye Başkanı Pekmezci’ye şükranlarını bildiren Başkan Polat, ramazan ayında kentteki birçok ihtiyaç sahibine gıda paketi dağıttıklarını, yetim çocukların her zaman yanlarında olduklarını, il genelindeki yoksul ailelere ihtiyaç duydukları eşya ve yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ettiklerini belirtti.

Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği (ŞAGDER) Başkanı Selami Köksal ise kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Bayburt Valisi ve Bayburt Belediye Başkanına teşekkür etti.

Katılımın yoğun olduğu iftar programında protokol üyeleri tarafından çocuklara hediyeler verildi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.