Dolar 32,5432
Euro 34,8870
Altın 2.429,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Bayburt Belediyesi’nden Yeni Güneş Enerjisi Santrali Yapımı

Bayburt Belediyesi’nden Yeni Güneş Enerjisi Santrali Yapımı
28 Ekim 2021 16:24 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2021 20:01
A+
A-

Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının üretiminde ve kullanımında öncü kuruluşlardan olan Bayburt Belediyesi‘nin bu alandaki yatırımlarından Yeni Güneş Enerjisi Santrali’nin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Şingah Mahallesi Düzlük mevkinde bulunan Bayburt Belediyesi’ne ait 30 bin metrekare arsa üzerinde yapımı devam eden santralin güneş paneli montajı sürüyor.  15 Milyon TL bedelli projede devletin üretilen enerjiyi 10 yıllık alım garantisi bulunuyor.

Yıllık 3 Milyon 650 Bin KWS  (3.650 GWH) enerji üretim kapasitesine sahip 2.288 kWp gücündeki santral hakkında açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci “  Bildiğiniz üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde yenilenebilir temiz enerji kaynaklarına yöneliyor. Santralimiz enerji üretimine başladığında belediyemizin bütçesine yapacağı katkının yanında ülkemizin temiz enerji projelerine de destek olacak. Bu alandaki öncü belediyelerden biriyiz.  Projenin yapımına başlarken bir şey söylemiştik. “GES üretecek Bayburt kazanacak” diye belediyemizin geliri arttıkça hizmet kalitemiz aratacak. Hizmet kalitemiz artıkça Bayburt’umuz için hayallerimizi gerçekleştirmek adına elimiz güçlenecek. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Bayburt için büyük hayaller kuran ve bu hayallerin gerçekleşmesi için var gücüyle çalışan bir belediyeleri var.” İfadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

  1. mühendisler bayburt platformu-ist dedi ki:

    inşaallah,şehit osman tüneli ve kale altı tüneli yapılır.,istanbul gibi,tüneller şehri olur.yıldız projesi.!!!.,ayrıca ” kop.,
    tünelide viyadükle yapılırsa 1 yılda açılır.,teşekkürler..,c.ittifakı.!!!

  2. EMRE BARİN dedi ki:

    ÖNCELİKLE BELEDİYE BAŞKANIMIZA VE BAŞKAN YARDIMCISI SÜREYYA BEYE TEŞEKKÜR EDERİM BU PROJEDE GES MÜDÜRÜ BÜLENT ERDAŞ BEYİNDE EMEĞİ ÇOKTUR GECE GÜNDÜZ UĞRAŞTIĞINA VE ÇABALADIĞINA ALLAH İÇİN ŞAHİDİM KENDİSİNEDE TEŞEKKÜR EDERİM RABBİM YAR VE YARDIMCILARI OLSUN İNŞAALLAH..