Dolar 32,5130
Euro 34,8150
Altın 2.425,55
BİST 9.707,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi için imzalar atıldı

Bayburt Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi için imzalar atıldı
20 Şubat 2021 17:34
A+
A-

Bayburt Belediyesi iştiraki olan BAYBEL-SAN ile HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

2 yıllık sözleşme kapsamında BAYBEL-SAN Limited Şirketinde çalışan işçilerin ücretlerine 2021 yılı için yüzde 12+12 ve 2022 yılı için ise yüzde 7+7 oranında zam yapıldı. Ayrıca 3 ayda bir 7 günlük ikramiye verilmesi kararı alınırken Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerinde de iyileştirmeye gidildi.

Sözleşme ise Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Hak-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan tarafından imzalandı.

İmza törende konuşan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci toplu sözleşmenin imzalanmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Mahalli İdareler İşveren Sendikası ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki görüşmeler sonuçlandı ve işçilerimizi memnun edecek bir sonuç çıktığını düşünüyorum. Bizler her şeyden önce bir aileyiz. Hepimiz Bayburt halkına hizmet için buradayız. Covid-19 salgınının sebep olduğu kısıtlamalar ve tedbirler altında geçen son bir yıl içerisinde bütün zorluklar ve imkansızlıklara rağmen belediye hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesinde büyük katkıları olan çalışanlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. İşçilerimizin mutluluğu bizimde mutluluğumuz. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Hizmet-İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ise sözleşmeden dolayı Belediye Başkanı Pekmezci’ye teşekkür etti.

İmza töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, BAYBEL-SAN Genel Müdürü Hatem Serkan Taner, Hizmet-İş Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Şevket Çelik ve sendika işyeri temsilcileri Hayrettin Uluca ile Ümit Tekdemir’de hazır bulundu.

 

YORUMLAR

  1. Hayrettin Uluca dedi ki:

    Başta Sayın Belediye Başkanımız Hükmü PEKMEZCİ’ye, Belediye başkan yardımcımız Süreyya TÜRKMENLİ’YE ve BAYBEL Müdürümüz Hatem Bey’e, Sendika başkanlarımız; İsmail ve Şevket Bey’e, şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olsun.