Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt Belediyesi ve Halk Kütüphanesi’nden Sokak Kütüphanesi…

Bayburt Belediyesi ve Halk Kütüphanesi’nden Sokak Kütüphanesi…
27 Ekim 2020 10:54 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2020 10:57
A+
A-

Bayburt Belediyesi ve Bayburt İl Halk Kütüphanesi tarafından kitap okuma oranını artırmak ve farkındalık oluşturmak için mini “sokak kütüphanesi” kuruldu.

 “Al Götür, Oku Getir” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından Türk Dünyası Parkı ve Genç Osman Parkı’na 2 adet mini kütüphane kuruldu. Kütüphanelerdeki kitaplar ise Bayburt İl Halk Kütüphanesi tarafından temin edildi.

Başlangıç için iki adet kurulan sokak kütüphanelerinin ilgi görmesi halinde daha da yaygınlaştırılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci kitap okumanın önemini vurgulayarak, “Kitap okumak insanın zihinsel dünyasında yeni ufuklar açar.  Bizde Bayburt Belediyesi olarak vatandaşlarımız kitaplara daha kolay ulaşabilsinler diye il halk kütüphanemiz yetkilileriyle böyle faaliyet içine girdik. Şimdilik Türk Dünyası Parkı ve Genç Osman Parkı’nda iki noktaya yerleştirdik. Ve kitapları da İl Halk Kütüphanemiz temin etti. Vatandaşlarımız bu noktalardan kitaplarını alıp okuduktan sonra geri getirecekler ve yenisini alacaklar. Ayrıca bu kitaplar sürekli güncellenecek ve vatandaşlarımız sürekli yeni kitaplara ulaşabilecekler. İlgi olması halinde bu mini kütüphaneler daha da yaygınlaşacak” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

  1. arif hikmet dedi ki:

    Her şey güzel de bu salgın döneminde o kitapların elden ele dolaşması salgına sebep vermez mi? Hijyenik bir görüntü gelmiyor. Salgına yönelik tedbirler alınması gerekirken yayılmasına uğraşıyoruz. Bir şey tasarlanırken sonucu da düşünülür. Yani tasarı bugüne uymuyor. Eskidi.Zaten kimsenin kitap da okuduğu yok ya. Sayın yetkililer dikkat.