Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt Belediyesi Çoruh Nehri kıyısına yeni bir park yapıyor

Bayburt Belediyesi Çoruh Nehri kıyısına yeni bir park yapıyor
8 Eylül 2022 18:30
A+
A-

Şehir merkezi Ozulu caddesinde Çoruh Nehri kıyısının yanında bulunan 3150 metrekarelik alanda Bayburt Belediyesi yeni bir park yapımı için çalışmalarına hız verdi.

Belediye’ye ait olan ve yıllardır otopark olarak kullanılan alan ile bitişiğinde bulunan yeri istimlak eden belediye, yeni bir proje ile park yapımı için aralıksız çalışmalarını devam ettiriyor.

Projesi hazırlanan park tamamlandığında, Şehit Nusret Parkından sonra Çoruh Nehri kıyısında en büyük alana sahip bir park halkın hizmetine girmiş olacak.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. adil m. dedi ki:

    Çil çil mahallesindeki hurdacılarıda çıkarın. mahalle dönmüş hurdacılar semtine.

  2. Suzan dedi ki:

    Şehir merkezinde çocukların oynayabileceği park istiyoruz

    1. BAYBURT KALESİ dedi ki:

      Suzan hanım çok haklısınız da , bu imar ve çirkin yapılaşmayla zor. Ancak oto park, çok katlı bina yapar, kenti bozarlar.. Hele de yaptıklarını hep doğru zannediyorlar ki , Bayburt’u Allah kurtara.

  3. Mehmet dedi ki:

    Orayla uğraşacağınıza önce insanların su içme sorunu çözülsün insanlar rezil oluyor ya kaç yıllardır bu böyle sürmüş gitmiş hâlâ nasıl düzeltemediniz anlamış değilim her şehir de var bu sorun ama kireç düzeyini en aza indirebilirsiniz buna dair bir uğraş çaba görmek istiyoruz tekrar sizi seçmek için .

  4. Bedirhan dedi ki:

    Varımız yoğumuz bir çoruh nehri bari güzel bir şey yapında faaliyetle geçsin eğer boşa gidecek bir para olursa Allah bunun hesabını sorar

  5. B.ŞAHİN dedi ki:

    İnşallah bu tarz çalışmalar daha güzel çalışmalara da vesile olur. Belediye Başkanımıza teşekkürler. Önceki belediye başkanımız da şehrimizin alt yapı çalışmalarındaki emekleri nedeniyle ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

  6. B.SAHİN dedi ki:

    Çalışmayı olumlu buluyorum. Çoruh için daha geniş ve yeşil alan Baybut un değerine değer katar. Erzum istikametinde Çoruh sağlı sollu geniş band içinde yer alması olumlu olmasına rağmen bu kısımda geçmişte hatalar yağıldı. İnşaallah bir daha aynı hatalara düşülmez. Burada yapılan hatalar şunlar; Çoruh tabanı çevreci mantığı ile dizayn edilip inşaa edilmemiş. Erzurum istikametine doğru sağında arka arkaya hiç ara vermeden kamu binaları inşaa edilmiş. En yüksek keza burada doğal yeşillik katledilerek yerine tamamen yeni stil alışagelmiş yeşillendirme çalışmaları yapılmıştır. İklimimizi seven ağaçlar yerine diğer ağaçlar tercih edilmiştir.(Çınar ağaçı-söğüt ağacı- vb ağaç Bayburt iklimine en uyumlu ağaçlar) Şehir merkezinde ise geçmişte kaleardı istikametinde hesapsız kitapsız yapılaşma olması nedeniyle adeta Çoruh burada boğızından sıkılan bir adam gibi ölüme mahkum edilmiştir. Yani kurtarıcısın aramakta. Eğer Çoruh kenarında ileriye dönük şehirleşme olacaksa yine de yolun başında sayılırız bazı ilkelerden taviz verilmemesi gerekir. Saygılar

  7. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu haber vesilesiyle , bir hatırlatmayı teşekkürü borç biliyorum. Başkanımız Hükmü PEKMEZ’ci bey ilk döneminde ,bu alanın bir bölümünü istimlak etmiş, kentimize kazandırmış, beton duvarını yapmış ve gitmişti, eğer bu alan istimlak yapılıp alınmasaydı , gelenler burayı üçüncü , dördüncü rıhtım adını vererek ucube beton yığınına çevirecektiler. Maalesef o zihniyet , Şehit Nusret çay bahçesine de göz dikmişti, Allah nasip etmedi.. Bugün bu güzel parkı oraya yapıyorsak, sebebi, Sayın Hükmü Pekmezci başkanımızdır, tekrar teşekkürler ediyorum. Unutanlara ve bilmeyenlere de hatırlatmak istedim.. Selamlar.

  8. ŞİNGAHLI dedi ki:

    Bu iki park karşılıklı ,örnek , güzellik ve ilk olsun diye sadece, yayalara mahsus Bayburt taşı kemer köprüyle birbirine bağlana bilir

    1. B.ŞAHİN dedi ki:

      Evet çoruhumuza ne kadar çok güzel köprü yapsak o kadar gğzel olur. Köprüler Güzel mimarilerle tasarlanmış yüz yıllara hitap edebilecek şekilde olsa ne iiiyi olurdu değil mi ?

      1. Metehan dedi ki:

        Bayburt a köprüleri Erzincanlı lar hayirlarina yapıp gittikleri ni de unutmayalım. zihniyet aynı olduğu sürece Bayburt’ta ne yaparsan yap Bayburt yine bayburt.

  9. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    BAYBURT , YIKILARAK DÜZELİR.. DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM BEKLİYORUZ.

  10. Fatih dedi ki:

    Bayburt un EN BÜYÜK İHTİYACI karşılanmiş olacak emegi gecen herkeze teşekkürler hiç parkımız yoktu şehir merkezinde oturacak bir yer bulamıyorduk çok çok teşekkürler en büyük sorunumuzu belediyemiz karşılamış oldu…………