Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt Belediye Meclisinden Azerbaycan’a tam destek

Bayburt Belediye Meclisinden Azerbaycan’a tam destek
7 Ekim 2020 20:32
A+
A-

Ermenistan’ın saldırıları üzerine Azerbaycan ordusunun başlattığı karşı harekâta tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’tan da destek sürüyor.

Daha önce yaptığı çalışmayla şehrin sembol yapılarından Saat Kulesi’ne barkovizyon ile Azerbaycan bayrağını yansıtan Bayburt Belediyesi belediye meclisinden çıkarılan kararla Azerbaycan’a destek bildirisi yayınladı.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci başkanlığında gerçekleştirilen ekim ayı olağan meclis toplantısında alınan kararda Azerbaycan tam destek verilirken bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bayburt Belediye Meclisi üyeleri olarak Ermenistan’ın Azerbaycan’da özellikle sivillere yönelik yaptığı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ermenistan’ın 30 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal etmiş olduğu Azerbaycan topraklarını bir an önce terk etmelerini yüksek bir sesle haykırıyoruz.1916-1918 yılları arasında Rus işgalini ve Ermeni mezalimini yaşayan biz Bayburtlular olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizi çok iyi anlıyoruz. Biz burada bu açıklamayı yaparken, Bayburt’ta Ermeniler tarafından idam edilen belediye başkanı Hafız Süleyman’ın, Taş Mağazalarda diri diri yakılan ecdadımızın, tertemiz iffetleri kirlenmesin diye kendilerini kör kuyulara atan annelerimizin ve bütün şehitlerimizin aziz ve mübarek ruhlarının bizimle olduğunu hissediyoruz. Bizler tek bir ses ve tek bir nefes olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir ve beraberiz. Sevinçleri sevincimiz, üzüntüleri üzüntümüzdür. Bizler tek millet iki devlet anlayışı içerisinde Azerbaycan askeri birliklerinin Karabağ’a yönelik başlatmış olduğu kurtarma harekâtının zaferle sonuçlanması temenni ediyoruz. Bu vesileyle Bayburt halkı adına, hain saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.