Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt Baksı Müzesi’nde Nida Ateş Sahne Aldı

Bayburt Baksı Müzesi’nde Nida Ateş Sahne Aldı
19 Eylül 2019 14:43 | Son Güncellenme: 19 Eylül 2019 14:44
A+
A-

Bayburt Baksı Müzesi 2019 yılı yaz ayı kültürel etkinlikler programı kapsamında Nida Ateş konserine ev sahipliği yaptı.

Bayburt’ta, Baksı Müzesi’nin bulunduğu Şair Zihni Sanat Alanı’ndaki açık hava konserinde sanatçı Nida Ateş, türkü severlerle bir araya geldi. Baksı köyü sakinleri başta olmak üzere, yöre halkının ve çevre illerden gelenlerin ilgi gösterdiği konserde sanatçı Ateş, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden eserler seslendirdi.

Repertuarında Bayburt Türklerine de yer veren Nida Ateş, Baksı Müzesi’nin olağan üstü bir yapı olduğuna dikkati çekerek, “Hüsamettin hocamızın gönlü var olsun sayesinde bizde Bayburt’un bu güzel köşesini görme şansı bulduk. Lütfedip bizi davet ettiği için, sizlerle buluşturduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Sizlere de bugün burada bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ise konserin ardından yaptığı konuşmada, Havanın soğuk olmasına karşın müziğin sıcağının hayatı, kalpleri ısıttığını söyledi.

Sanatçı Ateş’in Baksı Müzesi’nin bulunduğu bozkıra renk kattığını dile getiren Koçan,

“Çoruh’a ses kattılar diye düşünüyorum. onun için lütfettiler kendilerine çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm de bu soğukta hiç üşümeden müziğin ritmine kendinizi kaptırdığınız için, bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere. PTT Genel Müdürlüğü bu yıl bizim için güzel bir şey yaptı. Baksı’da biz konukların pullarını yapıyoruz. Nida bey için de arkadaşlarımız pul hazırladılar.”

Konuşmalarından ardından Nida Ateş için hazırlanan posta pulu Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Koçan tarafından kendisine verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.