Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt Bakkallar Odasından “Zincir Marketler” eleştirisi

Bayburt Bakkallar Odasından “Zincir Marketler” eleştirisi
7 Aralık 2022 16:50 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2022 16:51
A+
A-

Bayburt Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İlhami Karaaslan zincir marketleri eleştiren açıklama yaptı.

Karaaslan’ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

“Son zamanlarda ulusal marketler adı altında faaliyet gösteren zincir marketlerinin yapmış oldukları açıklamaları hayretle izliyor ve kendilerini dev aynasında gördüklerine şahit oluyoruz.

Yıllarca aziz milletimizi çeşitli oyunlarla kandırarak gerek gramajlarda gerek ürün içeriğiyle oynayarak milletimize ucuzmuş gibi gösterip yıllarca aldatma politikası izlediklerine ve haksız kazanç elde ettiklerine şahitlik etmiş oluyoruz.

Bayburt gibi küçük illerde toplamda 39 market olup, her mahallenin köşe başında açılarak sözde halkımıza hizmet vermekteler.

Değerli Bayburt halkına bakkallar ve manavlar odası olarak çağrımız olur ki, mahalle bakkalımıza pazar ve manav esnafınıza güvenin ve sahip çıkın.

Ulusal ya da kurumsal marketler adı altında faaliyet gösteren ve haksız kazanç elde eden sözde zincir marketleri protesto edelim, alışverişimizi mahallemizde bulunan bakkalımızdan ve manavlarımızdan yapalım.

“Mahalle bizim, Bakkal bizim”

Bir çağrımızda devlet büyüklerimize, perakende yasasının bir an önce çıkartılması gerekli ve nüfus bazında kota uygulanmalıdır.

Bir diğer çağrımız ise Bayburt’ta bulunan odamıza kayıtlı olan bakkal ve manav arkadaşlarımızadır.  

Alacağınız ürünleri lütfen yerel toptancılarımızdan tedarik ediniz. Kurumsal olan marketler nihayetinde bizim rakibimizdir onlara vereceğimiz her kuruş onların güçlenmesine bizim zayıflamamıza sebep olacaktır.”

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Şafak Güngör dedi ki:

    Geçen hafta yerel esnafata 150 Tl olan tereyağı bu hafta 180 tl. Bakkallar odası esnafı bi zahmet denetleyin.

  2. Avşaroglu dedi ki:

    Eeeee aklınız yenimi başınıza geldi kim besledi büyüttü bu zincir marketleri özellikle Bim A101 Şok gibi yeşil sermayenin marketlerini peki bakkalar çokmu dürüst bakkal vergi vermemek için hertürlü düzenbazlık yapmıyor? “Tencere dibin kara seninki benden kara ” sanki siz çok dürüstsünüz

  3. EKO dedi ki:

    Matbaa bizim topraklarimiza yüzyillar sonra geldi ve bundan dolayi Osmanli bilimde yerinde saydi veya geriledi. Sebebi de acikti. O zamanin döneminde sirf Istanbulda 40bin kisi el yazisiyla kitap cogaltma sektöründe calisiyordu. Bunlarin baskisiyla matbaayi gavur icadi olarak yasakladilar. Olan memlekete oldu. Simdide iktidarin yillardir yanlis ekonimi politikasindan dolayi enflasyon almis basini gidiyor. Konuyu baska yöne cevirmek icin zincir marketleri seytanlastirip sucu onlara yüklemeye calisiyorlar. Halbuki dünyada zincir marketler ülkelerine nasil bir zenginlik kattiklari asikar. Örnegin almanyadaki Aldi marketler zinciri.
    yüksek enfalsyonun tek suclusu var, buda su anki iktidardır..

  4. MTK dedi ki:

    1-Bakkalar devlete zarar. vergi vermezler. fiş kesmezler.
    2-Bakkalarda her istediğin bulunmaz. sigara dahil.
    3-Bim, Şok, 101 gibi marketler yokken bakkalların ve yerel marketlerin nasıl fahiş fiyat uygulayarak insanları kazıkladığını herkes biliyor.
    4-Bugün bim, şok, 101 gibi marketler olmasa halk daha da kazıklanacaktı.
    5-Bim, şok, 101 gibi marketlerin varlığı yüzünden yerel marketler özel indirim günleri yapıyor.
    6-bim gibi marketler bugün en az 300 bin kişi istihdamı, mülk sahibine kazanç sağlamaktadır.
    7-Bim gibi marketler fakir ve orta düzey insanlar için bulunmaz bir nimettir.
    8-Zengin zaten bim vb. kapısından geçmiyorlar.
    9-fakirin Bim’i zenginin migrosu vardır.

    Esnaf değişime, dönüşüme ve şartlara uygun davranmazsa yok olur gider. Esnaf marketlerden dert yanıyor. İnternette sıradan bir ayakkabı 150 iken aynı ayakkabı Bayburt’ta 250’ye satılıyor.

    Tek haklı taraf, Bim, şok, 101 ve diğer hem yerel hem büyük marketlerde (migros gibi) herşey satılmamalı. giyim, zuccaciye, manifatura gibi ürünler satılmazsa esnaf o zaman rahatlar.

    Asıl mesele ise, BU İŞ BİR SİYASİ OPERASYON.. İktidar, becerisizliğini her zaman olduğu gibi kendinde görmeyerek daima suçlu bulmuştur. Enflasyonu çıkaran, herşeye zam yapan iktidar, tabi ki bir günah geçisi bulacaktı.

    Burdan, bu esnaf arkadaşlara ve Bayburt halkına şunu diyorum; Geçen sene en soğuk ayda gelen gaz faturanız kaç tl idi? bugün o soğuklar olmadan, sabah kombiyi kapattığınız halde gelen faturanız kaç tl?

    Geçen seneki elektrik faturanız kaç tl idi, bugün kaç tl?

    Suçlu ve sorumlu bir iktidar var. kimse KRAL ÇIPLAK diyemiyor. ve bahaneler ile kendimizi avutuyoruz.

    Normal bir dükkan kiralasan ortalama 5 bin verirsin, Bim kiralayınca fiyat 15-20 bine çıkıyor. kimse kimseyi kandırmasın.

    NOT: Bim’den bir çıkarım yok. çalışanı da değilim. KANDIRILANA MALZEME ÇOK:.

  5. garip dedi ki:

    Ulusal market, zincir market tutturmuş gidiyorsunuz. Asıl milletin kanını emen ve bezdiren kendi manav ve esnafınızı bir araştırın. mahalle bakkalımıza pazar ve manav esnafınıza da güvenecek hal kalmadı. Neyine sahip çıkalım. faaliyet gösteren ve haksız kazanç elde eden bu esnaflara da siz bir ayar getirin. zincir marketleri ve doymak bilmeyen esnafları da protesto ediyorum.

  6. Ahmet dedi ki:

    Şimdiye kadar neredeydiniz

  7. Şafak Güngör dedi ki:

    Sanki çok ucuza satıyorlar. Dışarıdan gelen birini görünce normalin üstünde fiyat çekiliyor. Zincir marketlerde Tera yağı 100-150 TL arası, yerel esnafta veya köylüde direk 150 TL. Keza peynir, bulgur,pirin. salça vb gibi ürünlerde aynı durum söz konusu. Zincir marketlerin yaptığı doğru değil ama onlar olmasa sizin fiyatlaınız en iki katı daha fazla olurdu. Günah keçisi bulmak çok kolay , önce vijdanları düzeltmeden başlayalım.

  8. Mustafa Akkaya dedi ki:

    Evet, sizleri destekliyoruz başkanım. Ancak, bakkal ve manavlarda fiyatlar da dikkatli olmalı, fahiş karlar gözetme meli, helalinden bol bereketli kazançlarınız olsun inşaAllah…
    Rabbım, insafsız, gözünü mal mülk hırsı bürümüş zevata insaf nasip etsin. Amiiinnn…
    Selam ve muhabbetlerimle…

    1. İrfan dedi ki:

      Eyvallah

  9. metin dedi ki:

    asıl milletin kanını emen mahalle bakkalları bugün mahalle bakkalı manav ı diye söylediniz yerlerden birinde 1 kg mandalina aldım kilosu 20 lira zincir marketlerde 10 bu bugün yaşadığım bir şey. keseleri dolanlar kim biz çok iyi biliyoruz