Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Başbakan Yıldırım, Bayburtlulara Tren Hattı Müjdesi Verdi

Başbakan Yıldırım, Bayburtlulara Tren Hattı Müjdesi Verdi
13 Haziran 2018 17:48 | Son Güncellenme: 13 Haziran 2018 19:35
A+
A-

Başbakan Yıldırım, partisinin Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlediği mitingde, Bayburt’un gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, “Ne olursa olsun tren hattı Bayburt’tan geçecek” dedi. Başbakan Yıldırım, ayrıca Arpalı yakınlarına taşınan askeri kışlanın kalktığı bölgeye millet bahçesi yapacaklarını kaydetti.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, “Dünyanın her yerinde seçime giren partiler, adaylar milletin önüne çıkıp yapacaklarını anlatırlar, iktidarları ‘neden şunu yapmadın, neden bun yapmadın’ diye eleştirirler. Ama bizim muhalefet adayları evlere şenlik. Muhalefet bizi yaptıklarımızla suçluyor.” dedi.

Yıldırım, partisinin Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlediği mitingde, Bayburt’un gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 seçimleri sürecinde ilk mitingini Bayburt’ta yaptığını anımsattı.

O dönemki seçimlerde Bayburt’un Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye yüzde 80 oranında destek verdiğini anımsatan Yıldırım, Bayburt’un ilk günden itibaren AK Parti’ye sahip çıktığını ve büyük destek verdiğini söyledi.

Mitinge katılanlardan Recep Tayyip Erdoğan’ı rekor oyla tekrar Cumhurbaşkanı seçmelerini isteyen Yıldırım, 24 Haziran’daki seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“Ülkenin muhalefeti acınası bir durumda”

Türkiye siyasetinde bugüne kadar görülmeyen bir seçim döneminin yaşandığına işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Dünyanın her yerinde seçime giren partiler, adaylar milletin önüne çıkıp yapacaklarını anlatırlar, iktidarları ‘neden şunu yapmadın, neden bun yapmadın’ diye eleştirirler. Ama bizim muhalefet adayları evlere şenlik. Muhalefet bizi yaptıklarımızla suçluyor. ‘Niye yol yaptınız, niye havalimanı yapıyorsunuz, niye şehir hastanesi yapıyorsunuz, niye okul yapıyorsunuz, niye TOKİ yapıyorsunuz.’ Herhalde siyasette dünyada ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. Bir iktidar yatırım yapmakla, hizmet yapmakla suçlanır mı? Bu ülkenin muhalefeti maalesef böyle acınası bir durumda. Bunların haline gülsek mi, ağlasak mı, yoksa ‘boşver’ diyip geçsek mi? ‘Boşver’ diyip geçelim. Köprü yaptık, ‘ne gerek var yıkarız’ diyorlar. Hızlı tren yaptık, ‘bu göçü artırır’ diyorlar. ‘Yerli araba yapalım’ diyoruz, ‘yerli araba yapmak ilkelliktir’ diyorlar. ‘Külliyeyi, milletin evini yıkacağız’ diyorlar.”

“10 büyük projeden 6 tanesini Türkiye yaptı”

Yıldırım, bugün Bayburt-Gümüşhane ortak havalimanının temelini atacaklarını belirterek, iki kente ortak hızlı tren hattını da yapacaklarını bildirdi.

Sıradan bir ülke olmayan Türkiye’nin bölgesinde gittikçe güçlendiğini vurgulayan Yıldırım, dünyada son 10 yılda yapılan 10 büyük projeden 6 tanesinin Türkiye’de gerçekleştirildiğine değindi.

Muhalefetin eline fırsat geçmesi halinde, ülkede “ne var ne yok” her şeyi tarumar edeceğini dile getiren Yıldırım, “Bunlar aslında bize yabancı değil. Bakın Türkiye’nin ilk yerli otomobili 60’lı yıllarda yapıldı. Bu projeyi kim durdurdu? Bunlar durdurdu, bu CHP zihniyeti durdurdu. Sivaslı Nuri Demirağ 1938’de uçak yaptı. Bunun fabrikasını kim kapattı? Bunlar kapattı. Bunlar yapılanı bozmaktan başka bir şey yapamazlar. Bunların adını ben koydum; Yıkım ekibi.” dedi.

Ülkenin, milletin güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir girişime izin vermeyeceklerini vurgulayan Yıldırım, “Nereden gelirse gelsin bu tehdidi yok etmek, ülkemizi korumak için Cerablus’a, El Bab’a, Afrin’e gittik mi, orada terör yuvalarını dağıttık mı, zulüm gören insanları zulümden kurtardık mı? Şimdi sıra Kandil’de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının orada da başlarını ezeceğiz” ifadelerini kullandı.

Alandakilere, “Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarından terörle mücadele, Türkiye’nin bekası, birlik ve beraberliği konularında hiç söz duydunuz mu?” diye soran Yıldırım, vatandaşların “hayır” yanıtı vermesi üzerine şunları kaydetti:

“Ama neyi gördünüz? Aday olur olmaz koşa koşa Edirne’ye gitti, orada teröre destek veren Selahattin Demirtaş ile görüştü. Sen nasıl Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacaksın? Bölücülere, teröristlere destek veren, askeri, polisi, vatandaşı şehit edenlerin cenazesine gitmeyenlere ‘ceza veririm’ diyenle sen nasıl yol arkadaşlığı yaparsın? Cumhuriyetin partisinin düştüğü hale bak. Sizi Bayburt bile kurtaramaz. PKK/PYD, DEAŞ hepsi Türkiye’ye karşı bir mücadeleye girmişler. Bunların ‘terörle mücadele’ diye bir dertleri yok ama Afrin operasyonunu başarıyla yöneten, zafer sancağını burçlara diken İsmail Metin Temel hakkında laf ederler.”

Yıldırım, alandaki bir pankarta dikkati çekerek, “Bak ne diyor Bayburt? ‘Bayburt metindir, temeli sağlamdır, apoletini sökemezsin’ diyor Bayburt. Askerine sahip çıkıyor Bayburt. Kime kimin adına söz veriyorsun kardeşim, kimlerin gönlünü hoş tutmaya çalışıyorsun?” diye sordu. 

“Şarkıcılar farklı, şarkı aynı”

Kalabalığa “Siz bu yıkım ekibine yol verir misiniz? Teröriste değil, terörle mücadele edenlerle uğraşanlara geçit verir misiniz?” diye soran Yıldırım’a vatandaşlar bir ağızdan “Hayır” karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, 16 yıldır şeref ve izzetle ülkeye hizmet ettiklerini belirterek, “Vesayetçilere de darbecilere de teröristlere de pabuç bırakmadık, boyun eğmedik, sizin emanetinizi baş üzerinde tuttuk, milletimizle beraber direndik ve kazandık. Bizim bu yıkım ekibinden farkımız bu. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bunlar ne diyor, Türkiye’nin aydınlık geleceğine, yürüyüşünü durdurmaktan bahsediyorlar. Bu aziz millet taş üzerine taş koyanla, laf üzerine laf koyanı çok iyi tanır.” diye konuştu.

Muhalefet adaylarının bir ağızdan aynı şarkıları söylediğini ifade eden Yıldırım, “Şarkıcılar farklı, şarkı aynı. ‘Ülke battı, bunlar Türkiye’yi batırdı’ diye bas bas bağırıyorlar. Bunların zihniyeti, fikriyatı belli. Ne yaparsan yap, gözünü kapatıyor, güneşi inkar ediyor. Bunların yaptığı bu. Yeni rakamlar açıklandı, bu senenin ilk dört ayında büyüme oranımız geçen yılki gibi yüzde 7,4 oldu, yine dünyada birinci olduk. Türkiye’ye birinci olmak yakışır” dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Büyüme oldu da ne oldu, vatandaş bundan ne anlayacak” diye sorduğunu aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

“Sen bilmek istemesen de Bayburtlu bilir, merak etme. Şu anda Türkiye dünyada en önde gidiyor. 16 yılda siz konuşurken, yan gelip yatarken AK Parti bu ülkeye hizmet ederek Türkiye’yi 3 kat büyüttü. Dünya ekonomisi krizden krize koşarken ihracatımızı 162 milyar dolara çıkardık. Sizin dahil olduğunuz Türkiye’de ihracatımız neydi? 36 milyar dolar. Havaalanı sayımız neydi? 26. Şimdi ne oldu? 55. Bunun üzerine Gümüşhane-Bayburt havalimanını koy, oldu 56. Türk Hava Yolları biz göreve geldiğimizde zarar ediyordu, kapanacaktı. Şimdi ne oldu? THY Avrupa’nın ikinci büyük şirketi oldu, 121 ülkede 307 noktaya uçuş yapıyor. Üniversite sayımızı 76’dan 207’ye çıkardık. Bayburt’a da üniversite açtık mı? Öğrenci sayısı 11 bini geçti. 69 milyon vatandaşımıza hızlı internet hizmeti götürdük. Tüm şehirlerimize, ilçelerimize, bin 245 yeni hastane yaptık, 539 yeni sağlık çalışanını işe başlattık. 817 bin toplu konut yaptık, Türkiye’de yüksek hızlı tren devrini başlattık. Sadece 6 vilayetimizde varken şimdi bütün vilayetlerimizin doğalgazı var. 525 baraj, 528 hidroelektrik santrali, 207 içme suyu tesisi, bin 232 sulama tesisi açtık, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. ‘Ramazan ve kurban bayramlarında emeklilerimize biner lira vereceğiz’ dedik, vermeye başladık mı? Bunu bile çarpıttılar ‘eksik veriliyor, verilmiyormuş’. İnşallah ileride imkanlarımız artınca daha da fazlasını vereceğiz. Biz sadece bugünü düşünmüyor, bu ülkenin geleceğini inşa ediyoruz.”

Ovit Tüneli’nin yapımının tamamlandığını ve bu iki eserin toplam uzunluğunun 28 kilometre olduğunu aktaran Yıldırım, “Türkiye bir kilometre tünel yapamazken, 15 yılda 400 kilometre tünel yaptı. Bizim tünellerimiz 400 kilometreyi buldu ama bunların yalanlarının uzunluğu 500 kilometreyi geçti. Burada bizi geçtiler, doğrusunu söylemek lazım.” diye konuştu.

“Askeri Kışla Millet Bahçesi oluyor”

Bayburt’a 15 Temmuz Şehitler, Kaleardı Şehir parklarının yapıldığını anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Şimdi en büyük müjdeyi veriyorum. Askeriyenin çıktığı şurada büyük bir arazi var değil mi? Orayı da millet bahçesi, şehir parkı yapıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Bir kısmını üniversite kullanacak, büyük bir kısmını da Bayburt’un piknik alanı, yeşillik bir bahçeye dönüştüreceğiz. Biliyorsunuz burada bir askeri birlik var. Bu askeri birlikte yaklaşık bin tane asker var. Şimdi bu birliği yükseltiyoruz, tugay yapıyoruz. Nüfusunu da 3 bin 500’e çıkartıyoruz. Bu, Bayburt’un ekonomisi demek, bu, Bayburt’un geleceği demek. Arpalı’da inşaatlar başladı bunun için. Böylece ciddi bir şekilde ekonomiye katkı olacak.”

“Yıllık 2 milyon kapasitesi olacak”

Başbakan Yıldırım, Bayburt-Gümüşhane Salyazı Havalimanı’nın yapımının tamamlandığını ve yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olacağını belirterek, “Biz, diğer adaylar, partiler gibi hayal tacirliği yapmıyoruz. Yaptıklarımızı konuşuyoruz Bayburt, yaptıklarımızı konuşuyoruz. Zaten onların hayalleri bizim yaptıklarımıza erişemez.” dedi.

Bayburt Üniversitesi’nin her alanda kapasitesinin büyüdüğüne işaret eden Yıldırım, “Babaerti Külliyesi de -üniversitenin- tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlandığında Bayburt’a yakışan bir kampüs olacak. Yeni açtığımız yurtlarla öğrenci yurt kapasitesini 3 bin 400’e çıkardık. İki yıl içinde merkezde açacağımız yurtlarla kapasiteyi bin yatak daha artıracağız. Şimdi merkez devlet hastanesini yapıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. En kısa zamanda hizmete girecek. Aydıntepe, Demirözü’ne de birer hastane yapacağız. Siz bilirsiniz ki AK Parti söz verirse, mutlaka yapar. Çünkü yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.” diye konuştu.

“6 bin metre olan iki tünel yapıyoruz”

Yıldırım, Bayburt’un çevre illere olan yol bağlantılarının yapıldığını ve yapımı devam eden projelerin bulunduğunu anımsatarak, “Bayburt-Çaykara yolunun yapımına devam ediyoruz. Erzurum-Bayburt yolu üzerinde 6 bin metre olan iki tane tüneli de yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene veya bir sonraki sene mutlaka açmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, TOKİ’nin Bayburt’a konut yapacağının da müjdesini verdi.

Mitingden notlar

Alana girişinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başbakan Yıldırım, platformdan vatandaşları selamladı.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanı girişine, Bayburtlu olan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in üniformalı fotoğrafının yer aldığı pankart asıldı. Pankartta “Bayburt’lu Metin’dir, Temel’i sağlamdır, apoletini sökemezsin.” ifadeleri yer aldı.

Mitingde, Başbakan Yıldırım’a, Maliye Bakanı Naci Ağbal, milletvekilleri ve parti yöneticileri eşlik etti.

Yıldırım’ın planlanan valilik ziyareti ise programının yoğunluğu nedeniyle gerçekleşemedi.

Haber Kaynak:Bayburt Postası

Not: Miting alanında Bayburt Medya olarak bizlere çekim izni verilmediği için görüntülü haber yayınlayamıyoruz.

 

 

YORUMLAR

  1. halk dedi ki:

    Sayın Başbakanımızın çok güzel bir müjdesi.Bayburtlular olarak takipçisi olacağız. Havalimanı ve inşaallah gerçekleşirse hızlı tren Bayburt’a büyük katkı sağlayacaktır.Sayın Başbakanımızın bir ifadesi vardı.”Bizim sözümüz senettir” diye.Vatandaş olarak bu senedin takipçisi olacağız inşaalah.Bayburt’umuza hayırlı olsun…

  2. enhar dedi ki:

    “Not: Miting alanında Bayburt Medya olarak bizlere çekim izni verilmediği için görüntülü haber yayınlayamıyoruz.”
    ANLAMADIM BUNU
    Yani bir haber kanalının bir mitingde çekim yapmasına kim neden müsaade vermez