Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bariyerler Vatandaşın Karayolundan Geçişini Engelleyemedi

Bariyerler Vatandaşın Karayolundan Geçişini Engelleyemedi
25 Temmuz 2019 23:42 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2019 23:43
A+
A-

Bayburt şehir merkezi karayolu güzergahı otogar mevkiinde orta refüje monte edilen bariyerlere rağmen vatandaşlar engel tanımadan tehlikeli olmasına rağmen karayolundan geçmeye çalışıyor.  

Karayolu tarafından yapılan bariyer uygulaması sonrası yaya geçişi engellenmiş olsa da, otogara veya dolmuş durağına geçmek mecburiyetinde kalan vatandaşlar bariyer üzerinden geçerek ulaşım sağlayabiliyorlar. Söz konusu yere yüz metre uzaklıkta üst geçit bulunmasına rağmen kullanan olmuyor. 

Bu durumu eleştiren ve mağdur olduklarını dile getiren otogarda bulunan yazıhane sahipleri, yolun karşısında dolmuştan inen yolcuların ellerindeki bavul veya eşyalarla otogara geçemediklerini dile getirerek, burada yaya geçidi veya alt geçit yapılmasını istiyorlar. Farklı bir çözüm olarak ise yakın mesafede bulunan üst geçidin otogarın karşısına alınması talebinde bulundular.  

Bu şekilde veya önceki bariyersiz durumda da benzer yaya geçişleri büyük tehlike arz ediyor. Söz konusu yerde yolun karşısına geçişlerde bir çok kaza yaşanmış ve hayatını kaybedenlerde olmuştu. Aynı güzergahta yapılmış olan üst geçit ise yayalar tarafından hemem hemen hiç kullanılmıyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=ApmK-9zG1zg

    

 

 

 

YORUMLAR

  1. Unutulmaz dedi ki:

    Çok acil çözüm bulunulması lazım Yoksa Çok canlar gider ve bunun hesabını kimse veremez

  2. kubilay dedi ki:

    Allah razı olsun abi sende olmasan bu konuyla kimse ilgilenmeyecek sorunlarımızı iletecek makam mevki bulamıyoruz…Acil çözüm bekliyoruz yetkililerden