Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Baksı Öğrenci Sanat Şenliğinin Beşincisi Düzenlendi

Baksı Öğrenci Sanat Şenliğinin Beşincisi Düzenlendi
15 Mayıs 2017 23:01 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2017 23:07
A+
A-

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Baksı Öğrenci Sanat Şenliği’nin sergi ve ödül töreni yoğun ilgi gördü.

Baksı Öğrenci Sanat Şenliğinin Türkiye genelinde yapılması için adım atacaklarını söyleyen, Baksı Müzesi Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Koçan, etkinliğin amacının bölgedeki yetenekli çocukların önünü açmak, onlara sahip çıkmak ve onlar için iyi bir gelecek inşa etmek olduğunu vurguladı.

Çocuk Sanat Şenliği projesini daha da genişletme düşüncesinde olduklarını belirten Koçan, “Bu sene Pazaryolu ve İspir’e doğru genişleme çabamız, bizim ufkumuzu daha da farklı boyutlara taşıdı. Onun için bu projenin altıncısı için bizim Türkiye ölçeğinde bir organizasyona adım atmamız söz konusu olacak.” dedi.

Öğrenci Sanat Şenliği’ne Bayburt’tan 430, İspir’den 161 ve Pazaryolu’ndan ise 44 öğrenci katıldı. Başarılı olan öğrencilerden 20’si Baksı Kültür Sanat Vakfından burs kazanmış oldu.

Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman da Baksı Müzesinin kuruluşundan itibaren çocuğu çok önemsediğini, kadını da merkeze aldığını belirterek, “Yerel insanı ihmal etmeden, önemseyerek merkeze yerleştiriyor ama ortaya çıkan her ürün, her çalışma dünya çapında, dünya standartlarında, evrensel standartlarda.” dedi.

Konuşmaların ardından atölye çalışmalarında başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Törene, Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Oya Koçan, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, öğrenciler ve aileleri katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=Lkmkh6fNdZM

YORUMLAR

  1. 69YILDIZ dedi ki:

    Sayın Prf.Hüsamettin Hoca başarılarının devamını diliyorum. Bayburt,İspir Karayolunun iyileştirmesini BAKSI Müzesinin erişiminin OVİT Tüneli ilede İKİZDERE Karadeniz üzerindende kolaylaşır.BAYBURT,ERZURUM ,RİZE Bağlamında yerelde ULAŞIMDA ,geneldede etkinlilerinle başarılardilerim,saygılarımla.NOT:Sayın bakanımın köyünün yolu güzergahı niçin olmasın.