Dolar 32,5453
Euro 34,9629
Altın 2.424,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Baksı Müzesi’nde Erdal Erzincan’lı Açık Hava Konseri

Baksı Müzesi’nde Erdal Erzincan’lı Açık Hava Konseri
15 Eylül 2018 18:36
A+
A-

Baksı Müzesi 2018 yılı yaz ayı kültürel etkinlikler programı kapsamında bir konsere daha ev sahipliği yaptı. 

Şair Zihni Sanat Alanı’ndaki konserde usta bağlamacı Erdal Erzincan sahne aldı.  

Bayburt’ta, Baksı Müzesi’nin bulunduğu Şair Zihni Sanat Alanı’ndaki açık hava konserinde sanatçı Erdal Erzincan, türkü severlerle bir araya geldi.  

Baksı köyü sakinleri başta olmak üzere, yöre halkının ve çevre illerden vatandaşların ilgi gösterdiği konserde sanatçı Erzincan, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden eserler seslendirdi.  

Tüm konserlerinde olduğu gibi repertuarında Bayburt Türklerine de yer veren Erzincan, ‘Can Maral’ ve ‘Bugünde Günlerden Cumadır Cuma’ türkülerini kendine has beğenilen yorumuyla seslendirdi. Erzincan, konserin bir bölümünde ise eşi Mercan Erzincan’ı sahneye davet ederek, birlikte performans sergilediler. İkilinin performansı izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.  

Erdal Erzincan, bağlamanın Türk milletini birleştiren en önemli unsur olduğunu ifade ederek, “Bağlamanın etrafında toplanan milletimiz ideolojik tartışmalarla ayrışmamalı. Birbirimizle daha çok kenetlenmeliyiz” dedi.  

Kendisinin Aşkaleli olduğunu hatırlatan Erzincan, Türkiye’de ve dünyada bir çok yerde konserler verdiğini, kendi topraklarında verdiği konserlerden aldığı hazzı hiç bir yerde alamadığını belirterek, “Bayburt’ta olmaktan, Baksı Köyü’nde olmaktan çok mutluyum. Hüsamettin hocam çok büyük bir eseri buraya kazandırmış. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve çokça destek olunması gerektiğini belirtiyorum” diye konuştu.  

Şair Zihni’nin adını taşıyan 500 kişilik amfi tiyatrodaki konsere Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haber:Bayburt Postası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.