Dolar 32,4568
Euro 34,8038
Altın 2.478,54
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bakan Yılmaz, Bayburt’a Söz Verdi…

Bakan Yılmaz, Bayburt’a Söz Verdi…
20 Mayıs 2015 16:53 | Son Güncellenme: 22 Mayıs 2015 09:23
A+
A-

Bayburt’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Askeri birliğin genişletileceği ve tren yolunun Bayburt’tan geçeceği sözünü verdi.

Bayburt’ta esnefı ziyaret ettikten sonra Bayburt Valisi Yusuf Adabaşı ziyaret eden Bakan Yılmaz, daha sonra Ak Parti il teşkilatının beyzade salonunda düzenlediği yemekli toplantıya katıldı. Burada konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 13 yıl içerisinde Ak Partinin Türkiye genelinde neler yaptığını anlattıktan sonra Bayburt’la ilgili iki önemli konuya açıklık getirdi.

Askeri birlik genişleyecek, Tren Bayburt’tan geçecek

Bakan Yılmaz, ” Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde Bayburt’ta askeri birliğimizi güçlendirecek ve büyüteceğiz.Genel Kurmay ikinci başkanımız Bayburtludur ve bu konuda gerek yapılacaktır. Önceden bir milletvekiliniz vardı, şimdi Naci Ağbal ile birlikte iki milletvekiliniz olacak. Naci Ağbal uzun dönem Maliye müsteşarlığı yapan ve Türkiye’yi yöneten en üst düzey üç bürokrattan birisidir.  Kendisi Türkiyenin bütün mali rakamlarına sahip birisidir. Bünyamin Özbekle birlikte her iki milletvekiline sahip çıkarak güçlü bir şekilde gönderirseniz, Ankaradakilerde Naci Ağbal’a çok farklı bir gözle  bakacaklardır. Ancak bu nun dışında 6 Bayburtlu isim Ak Parti milletvekili listelerinde vardır. Ben Gördüğüm kadarıyla Bayburt kararını vermiş. Ama bunu güçlü bir şekilde gerçekleştirmelidir. Allah nasip derse üniversitedeki öğrenci sayımızı 15 bine çıkaracağız. Bütün bunları yapmamız için milletvekillerimize destek vermeniz gerekiryor. Organiz sanayisinde alt yapı eksiklikleri var bunları Bilim Sanayi bakanımızla görüşerek çözeceğiz. Burasını tam kapasiteli bir şekilde faaliyete geçirirsek işsizlik probleminide çözmüş oluruz.

Kop tünelini yapıyoruz, bir saat içerisinde Erzurum’a bir saat içerisinde Erzincan’a gideceğiz ve Allah nasip ederse hızlı trenide Bayburt’a getireceğiz. Bu güne kadar yapamayacağımız hiç bir şeyi milletimize söylemedik. Çünkü bir biliyoruz ki bu milletin yüzüne bakacağız. Bizler sizlerin evlatlarıyız bizlere sahip çıkın.” diye konuştu.

Yemekli toplantıya Bayburt Valisi Yusuf Odabaş,Belediye başkan vekili Kurban Atmaca, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ak Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, Garnizon Komutanı P. Kur. Alb. M. Nail Yiğit, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk,STK temsilcileri ve Ak Partili yönetici ve üyeleri katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=y1VzWUxZets

1 3 4 6 7 9 10

 

YORUMLAR

  1. umut dedi ki:

    Hala aynı senaryolar aynı oyunlar sadece simalar değişiyor… Hani derler ya davul aynı davul tokmak aynı tokmak sadece çalan değişiyor diye… Artık bu millet sizden bişey beklemiyor yeterki mevcut elimizde olanları koruyalım o bize yeter. Siz hala yok tren yok acemi birliği bu nebe yahu sizde hiç mi realite kalmadı bu insanların aklıyla dalga geçmektir. Her seçim zamanı aynı sözler aynı vaatler artık ağzınızla kuş tutsanız bile bu millet artık size daha inanmıyor bunu iyi bilin…. Bayburt sizin seçimden seçime ele alınan oyuncağınız değil bizim YURDUMUZ ATA TOPRAĞIMIZDIR…

  2. hasan dedi ki:

    şu yorumlara bakıyorumda sanki bayburt’n %80’i düşünemiyor.gitti son seçimlerde tayyip erdoğana oy verdi.yahu arkadaşlar siz necisiniz,ne yaptınız,var mı bir fikriniz.siz uzaydamı yaşıyosunuz.

  3. Ufuk dedi ki:

    Milli SAvunma Bakanı mı geldi, Ekonomi Bakanı mı geldi ANLAMADIM….Sayın Bakanım siz Milli Savunma Bakanısınız görev alanınız ile bizi bilgilendirir misiniz… Kelgire dönen sınırlarımız, Suriye de Nelere oluyor, dış politikamız, sıfır sorundan… bütün komşularımızla nerede ise savaşa nasıl getirildiğimizi anlatınız.. Güneydoğu ne durumda sayın bakanım 11 vilayetimizin teröre teslim olduğu söyleniyor..Eski Türkiye de Kıbrısta ki bayrağımızı indireni tek kurşunla indirmiştir, Yeni Türkiye de Al Bayrağımızı Kışlanın, Garnizonun karşısından indiriliyor TIK YOK…Şimdi Eski Türkiye Yeni Türkiye ye girersek boğulursunuz çıkamazsınız… Eski Türkiye de ayakkabı kutuları filan da yoktu… sayın bakan Millet Vekili Lojmanlarını sattınız, onları mağdur ettiniz, Ankara da kapı kapı kiralık ev arattınız.. Kendinize Saray yaptırdınız..Şimdi Saray Yapma zamanı mıydı…Tutturdunuz bir YEni meselesi her şey mübah durmak yok yol…….. a devam..Milli Savunma da Dünyada neredeyiz. Dün Parası olan var olmayan var ben bu vebale GİREMEM diyenler neredeyse askerliği ortadan kaldıracak parası olan veriyor olmayan.. Ne de olsa Zenginimiz bedel verir askerimiz fakirdendir türküleri boşuna söylenmemiş..13 yıldır tek başına iktidarsınız tabiki o anlattıklarınızı yapacaksınız bunlar ne ki ne yaptınız ki..abartmayın lütfen tek başına koca 13 yıl bu..

  4. talha dedi ki:

    sayın bayburtlular bu adamlar hep bayburtludan oyu aldı ancak en erken bayburtu unuttular bunlar asla bayburtun lehine iş yapmaz 13 senede uğramadıkları şehri şimdi seçim zamanı hatırlıyorlar bayburttan bunlara ağır bi darbe vuralım haydi bayburtlular bizi aptal yerine koyan akp hükümetini bayburtta sandığa gömelim herşey bizim elimizde biz bunu bayburtlular olarak hakediyor muyuz sevgili bayburtlular lütfen bunu kendinize sorun biz buna layık mıyız en yüksek oyu bizden aldılar ama hiç bir yerde bayburtluya görev vermediler bayburtu yok saydılar ne olur bunu düşünelim biz bu durumu hak ediyor muyuz hepinizi allaha emanet ediyorum

  5. sebahattin dedi ki:

    Bayburttta tren gelecekmiş 40 yıldır hala aynı ezber 13 yıldır akp gündemine gelmeyen tren yolu nedense seçim yaklaştığında gündeme geliyor.bakın ağrıda hava alanı kurukdu ama bayburtta yok gaçin bunları bakan efendi siz hala bakanlar gibi aynı yere baka durun bakmaktan başka sizin icrratınız yok adı nıza yakışır BA- KAN.Neden bu insanları kandırıyorsusnuz insanaların duygularıyla alay etmye ne kadar mereklısınız.dikkaet edin burası BAYBURT sakın yalan projelerle gelmeyin buraya.

  6. vatandaş dedi ki:

    Geçen seçimdede söz verilmişti tren neden se sadece seçim zamanında aklınıza geliyor, sayın bakanın konuşmasında acemi birliğinin adı dahi geçmiyor , inanmayan kayıtlardan dinleyebilir 2.gün akp lilere sms atılıyor bakanbey söz verdi acemi birliği gelecek diye; arkadaşım daha yemiyor biz birşey istemiyoruz mevcut tugay küçülüyor onu ve kapana polis okulunu durdura bilirseniz oda yeter.

  7. alim dedi ki:

    beyrekin bahsettiği yemekli toplantılarının müdaimleri ne hikmetse hep aynı simalar ve eşleri eksikler var ama genelde hep aynı kişiler bunlar ak partinin bayburttaki beyaz türklerimi bizlerde ak partiliyiz cb oy veriyor vizyon ve misyonunu destekleyoruz ama bir karşılık beklemeden bu işler bayburtta ak partiye çok ama çok olumsuz yansımaları var beyler biraz partinin adına yakışır şekilde her konuda adil ve adaletli olun bu sizin son şansınız…

  8. çikibaba dedi ki:

    13 yıldır bayburta ne verdinizde hala oy istiyorsunuz. türkiyenin en kötü, geri kalmış iliyiz. tabi bu gelişmemişliği bayburtun dışına çıkmayanlar anlayamazlar. Gözünü bayburtta açıp bayburtta kapatmaya yüz tutmuş insanlarımız var o yüzden bu şehirdeki insanları kandırdılar hep… Böyle giderse hepte kandırılacağa benziyoruz…

  9. beyrek dedi ki:

    Şahsi fikrim Bayburt a Tren’ inde gelmesi zor. Hava alanıda zor. Hele acemi birliği gelmesi dahada zor. Acemi birlikleri yılın her ayı eğitim verilebilecek bölgelere kurulur. Bayburt gibi kışları keskin geçen bir memlekete acemi birliği kurmak pek rantabıl bir durum değildir.
    Gelelim Tünel meselesine. Bu tünellerin yapımı Bayburt siyasetinin şahsi gayreti ile olduğu iddialarına kesinlikle inanmıyorum. Araklı tünelini Bayburt tan 1 kişi istediyse trabzon tarafından en az 20 kişi istemiştir. Seneler önce pazarcıkta bu konu ile ilgili o yörenin insanlarının bizim bu tünele neden destek vermediğimizi sorguladıklarını hatırlıyorum. Ayrıca araklı tünelini ORDU istiyor. Gümüşhane yolu heyelanlı bir bölge. Kriz- Savaş anında stratejik olarak bu bölgeye ikmal ve geçiş sağlayabilmek sıkıntı çıkardığından alternatif güzergahı ORDU destekliyor diye biliyorum. Dolayısıyla seçim vaadlerini Bayburt halkına direk olarak can alıcı katkı yapmayacağını ve bir çoğununda kelime oyunu olduğunu ileriki tarihlerde ölmez sağ olursak görüp yaşayacağız.
    Bayburt umuzun acilen ihtiyaçları bana göre şehir merkezindeki çözülemeyen yol-kaldırım sorunu ve içme suyu kalitesi sorunudur. Efendim su boruları bitecek 1 yıla diyecek bazıları. Doğrudur ( 1 yıla biteceğine inanasım gelmiyor en az 2 yıl sürer) Ama hali hazırdaki içme suyumuzun kireç sertlik oranını çözmeyecekki bu borular. Ben beklerimki bir su arıtma tesisi kurulsun. Su dinlendirilip yumuşatılsın. Ondan sonra bu borularla beraber su sıkıntısı giderildi ancak denilebilir.
    Yol sıkıntısını hiçbir Belediye döneminde çözemediler. Bence en önemli sebebi yetersiz alt yapıdır. Yağmur ve kar suları yollara yeterli eğim verilmediğinden ve yeterli kanal sistemi oluşturulmadığından zamanında yollardan akamıyor. bölgesel birikintilerde her yaz başı karşımıza çukur ve tümsekler olarak çıkıyor. Yoksa Eylül ayında atılan asfalt nisan ayında delik deşik olmaya mahkumdur zaten. Düzenli şehirler bu sorunu yol eğimlerini nizami vererek ve iyi bir yağmur suyu aktarım sistemi ile çözüyorlar. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    Son bir Cümle. Savunma Bakanının Düğün salonundaki yemeğine katılanlar arasında bir çok devlet memuru görüyorum. Bu hiç hoş değil. X partisi Y partisi tamamına Devlet memurunun eşit durması gerekir. Yapılan toplantıya mesleki olarak yakınlıklarının bile bulamadım. kınıyorum.
    Selamlar…

  10. ali dedi ki:

    her yıl aynı terane 4 yıl sonra bu yıl kesin der yine alırsınız oyları

  11. bekir dedi ki:

    BAYBURTA GELEN TREN BANA GÖRE GÖÇÜ HIZLANDIRIR.İNSANIMIZ DİĞER MEMLEKETLERE DAHA KOLAY ULAŞTIĞINDA GERÇEK ANLAMDA ŞEHİRLER GÖRECEKTİR.

  12. sinan dedi ki:

    dikkatimi cekti soyleyeyim.

    kahir ekseriyetle ak parti’ye karsi olan bir sehire onca engellemelere ragmen hava alani yapiyor hukumetimiz. haberlerde gormussunuzdur.

    bayburt ise her secimde ak partiyi acik ara birinci cikarmasina ragmen hala tren yolunu bile haketmedi ak parti’nin gozunde.

    niye?