Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bakan Turhan, Bayburt Ziyaretinde Önemli Açıklamalar Yaptı

Bakan Turhan, Bayburt Ziyaretinde Önemli Açıklamalar Yaptı
14 Şubat 2019 23:38 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2019 14:39
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bayburt ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Turhan ilk olarak Vali Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Ardından Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret eden Turhan, burada yaptığı açıklamada, AK belediyeciliğin, gönül belediyeciliğinin kendilerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan miras kaldığını ifade etti.

Daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Turhan, Bayburt Öğretmen evinde, AK Parti teşkilat mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hizmet adamı, dava adamı, büyük lider Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olduklarını söyledi.

Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Bayburt’ta önemli projeleri bulunduğunu, Bayburt’un transit yollarının, tarihi İpek yollarının geçtiği güzergahta yer aldığını anlattı.

Bayburt’u Gümüşhane’ye, Erzurum’a ve Erzincan’a bağlayan yollarda çalışmaların sürdüğünü Salmankaş Tüneli ile Bayburt’tan sahile günübirlik gidip gelmenin çok kolay olduğunu, aynı şekilde sahildeki insanların da Bayburt’a gelmesinin çok kolaylaştığını  belirten Turhan, ” Yeni projelerimiz de var. Bunlar önümüzdeki dönemde birer birer yapılıp hizmete alınacak inşallah.” dedi.

Seçimlerden ses getirici sonuç almaları gerektiğini ifade eden Turhan, “Büyük Türkiye, lider Türkiye için gelecekte çevresinde sözü geçen bir Türkiye için bizim karşımızdaki cephe kendi aklına güvenmeyip başkalarının aklıyla bu işleri yürütmeye çalışıyor. Bizim bu seçimde öyle ses getirici sonuç almamız lazım ki dünyanın dört bir tarafının bu sonuçların titretmesi, çınlatması lazım. Bu milletin karşısında durulmayacağının bilinmesi lazım. Bunun için durmak yok, tevazu, samimiyet ve gayretle çalışıp insanlarımızın gönüllerini fethedeceğiz. Gönülleri fethederek yolumuza devam etmemiz lazım. Millete yukarıdan bakmak yok. ‘Biz iktidarın temsilcileriyiz’ deyip de milleti küçük görmek yok. Millet dediğimiz biziz, komşularımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız, onların hepsiyle beraber iletişim kuracağız, herkese ulaşacağız” dedi.

Ulaştırma Bakanı Turhan’ın Bayburt ziyaretine, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti’nin Bayburt Belediye Başkan adayı Fatih Yumak ve partililer eşlik ettiler.

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Sn Bakanımıza Bayburt u unutmayıp ,her ne kadar da, seçim dönemi de olsa da, ziyaretleri nedeni ile teşekkür ediyoruz.
    Sn Bakanımızın, kendi Bakanlığının, gerek bölgemize,gerekse Ülke geneline yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum.
    Sn Bakanımızdan TREN in Bayburt tan geçmesi konusunda, daha önce verilen sözleri de hatırlatarak, TREN konusunun gerek Bayburt ,gerekse Ülkemiz, açısından çok büyük öneme sahip bir Devlet politikası olduğunu ,Hükumetimiz inde bu konuya önem verdiğini biliyor ve gerek verilen sözler doğrultusunda olsun, gerekse elzem bir ihtiyaç olduğundan yola çıkarak “BAYBURT’UN KALKINMA REÇETESİNİN İLK İLACI OLDUĞUNU” Devletimizin Bayburt umuza yapmış olduğu barajlar.göletler ve sulama kanallarının boşa yapılmış bir yatırıma dönüşmemesi için, profesyonel tarım ve sanayileşme alanında ve devamında ulaşım ve turizm açısından bölgenin kalkınma sağlaması için tren projesinin olmaz ise olmaz bir proje olduğunu düşünüyoruz.
    Kalkınma ile alakalı projeleri Ülkemizin her yöresine tabiiki düşünülüyor ve çalışmaları devam ediyor, bizlerin Bayburt olarak TREN konusunu devamlı gündem de tutmamız ve istememiz, zaten böyle bir proje hazırlanmış ihalesi yapıldı,yapılacak ve bu konu ile alakalı Bayburt un ve bölgenin kalkınması adına Bayburt un önemli bir nokta da olmasından dolayı verilmiş olan sözleri bizler Devlet sözü Babanın evlatlarına başlatılacak imkan gerekliliği nedeni ile verilen ve dönüşü olmayan söz olarak görüyoruz ve bunun gerçekleşeceğine yönelik inancımız da bitmiş değil, ümitsiz değiliz , fakat sürüncemeye girmemesini istiyoruz.
    Sahil illerimizde arazinin az olması Bayburt umuzun bu konuda daha iyi imkana sahip olması , yeni yapılan kara yolu tünelleri nedeni ile sahil illerindeki yatırımcılarımızın sabah bir saat e gelip aynı zaman diliminde akşam evlerinde olacağını ve yatırım çarklarının daha hızlı ve üretken bir hal alacağını unutmamalıyız.
    Denize yapılacak dolgu çalışmalarının maliyetini ve zamanını düşünürsek, TREN Bayburt tan geçmesi ile bu deniz dolgu maliyetlerinin bir nebze Bayburt a yapılacak yatırım ve istihdamlar ve katma değer sonucu elde edilecek gelirler ile finansman kolaylığı da sağlayacaktır.
    Selam ve saygılarımla