Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

Bakan Karaismailoğlu Kop Tünelinde incelemelerde bulundu

Bakan Karaismailoğlu Kop Tünelinde incelemelerde bulundu
24 Nisan 2021 16:08 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2021 18:28
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kop Tüneli şantiyesinde incelemelerde bulunmak üzere Bayburt’a geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Trabzon-Aşkale Yolu Kop Dağı Tünelli Geçişi ve Tünel Varyant Yolu Projesi Kop Tüneli şantiyesinde incelemelerde bulundu, çalışmaların son durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Karaismailoğlu, Kop Tüneli’nin proje maliyetinin 1 milyar 850 milyon lira olduğunu belirterek, “Tünel inşaatında bugüne kadar 6 bin 986 metre kazı-destekleme, 4 bin 498 metre nihai kaplama betonu imalatı gerçekleştirdik.” dedi.

Bayburt’un ulaşım ve iletişim yatırımları için 2 milyar 592 milyon 736 bin liranın üzerinde harcama gerçekleştirdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, Bayburt’ta 2003 yılına kadar sadece 2 kilometrelik bölünmüş yol bulunduğunu, günümüzde ise il genelindeki bölünmüş yol uzunluğunu 105 kilometreye çıkardıklarını belirtti.

19 yılda Bayburt’ta 114 kilometre tek yol yapım ve iyileştirmesi, uzunluğu 8 bin 250 metre olan 1 adet çift tüp tünel ve toplamı 300 metre uzunluğunda 8 adet köprü yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu konuşmasını şöyle devam ettirdi:

“Hükümetlerimiz döneminde Bayburt’ta 125 kilometrelik Bayburt-Erzurum yolunu, 52 kilometrelik Köse-Bayburt yolu, 9,9 kilometrelik Demirözü-Gökçedere yolunu ve 4,2 kilometre uzunluğundaki Araklı-Dağbaşı-Uğrak-Salmankaş Tüneli ve bağlantı yollarını yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Toplam uzunluğu 83,6 kilometre olan Trabzon-Aşkale Yolu Kale-Maden-Karayolları 12. Erzurum Bölge hududu yolunun bugüne kadar 59,6 kilometrelik bölümünü tamamlandık. Projenin bu yıl içinde tamamlanmasını öngörüyoruz. Yapımı devam eden Bayburt-Gümüşhane Havalimanında fiziki gerçekleşme yüzde 83’leri aştı.”dedi.

Ziyaret ettikleri Kop Tüneli’nin Trabzon-Aşkale Yolu Kop Dağı Tünelli Geçişi ve Tünel Varyant Yolu işi kapsamında yer aldığını dile getiren Karaismailoğlu, “Kop Tüneli’nin proje maliyeti 1 milyar 850 milyon liradır. Tünel inşaatında bugüne kadar 6 bin 986 metre kazı-destekleme, 4 bin 498 metre nihai kaplama betonu imalatı gerçekleştirdik. Kop Tüneli inşaatında bu yıl 1100 metre kazı ve 2 bin 260 metre nihai beton imalatı gerçekleştireceğiz. 6,5 kilometre uzunluğunda ve çift tüp şeklindeki Kop Tüneli’nin yapılmasıyla güzergah 6,5 kilometre kısalacaktır. Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan transit taşımacılıkta Gürbulak Sınır Kapısı’na kadar kesintisiz ulaşım liman ticaretinde rahatlama sağlayarak yol ağını güçlendirecek, bölgedeki ulaşım sorununa çözüm olacaktır.” diye konuştu.

Karaismailoğlu, Kop Tüneli incelemeleri sonrası Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediye’sine ziyaretlerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu’na Kop Tüneli inclemeleri ve Bayburt ziyareti sırasında Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mutlu Türkmen, Ak Parti Bayburt İl Başkanı H.Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi l Başkanı Bekir Kasap, İlçe ve Belde Belediye Başkanları , Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve diğer yetkililer eşlik etti.

 

YORUMLAR

  1. minteha adıgüzel dedi ki:

    bayburt,akparti,yönetimi,sn.c.başkanına bildirse 6 ayda biter yani”bayburt mühendisler platformu
    bildirseler,hayata,geçer.ve tşkler.özellikle il bşk nına duyrulur.sn fetan battala sevgi ile

  2. İSMİ LAZIM DEĞİL dedi ki:

    Gereksiz bir proje.Her dağa tünel yapılacak diye bir kaide yok.Ayrıca çok maliyetli bir proje 9 senedir bitemedi.Bayburt-Erzurum arası 2 saat şunun surasında arabası olan adamda dağı tırmansın bi zahmet.Devletimizin ve milletimizin parasına yazık…

    1. bayburtlu dedi ki:

      arkadas bende diyorumki o tünel bayburt için büyük bir ihtiyaç kısın kar tipi aylarında acil hastaların erzurum hastanelerine sevk edildiğizaman insanın aklına gelen dağ nasıl acaba bir de geceye denk gelirsen bilmem anlata bildimmi

    2. Yagmurcu dedi ki:

      Gereksiz bir yorum!

  3. bayburt mühendisler plat.ist dedi ki:

    kop tüneli.., kayak oteli önünden,yani güney kısımdan “viyadükle gitse idi,650 metre,dağ delinip
    karşı tarafa geçilecek idi”çed raporuna,sunulmadı”yazık değilmi devletin parasına.ve 1 yılda bitecek
    bir proje idi..,trabzon ve erzurum m.vekilleri sizlere iş düşüyor.sn c.başkanına bildiriniz.rapor veriniz.,
    bayburt ve g.hane m.vekilleri nin başarma
    şansları yoktur vesselam.

  4. bihemta dedi ki:

    hep laf kalabalığı. ne zaman hizmete giriyor belli değil. 2100 ü görür müyüz?

  5. Hakan dedi ki:

    Bir zamanlar, eski askeri kışla yakınlarında kesici aletler fabrikası olacak diye söylenen, kaba inşaatı bitmiş bir yapı vardı. Yıllarca bu şekilde bitirilmeden bekletildi ve “metruk yapı” denebilecek kadar eskiyip atıl duruma geldi. Kop tüneli inşaatı da buna benzeyecek sanki! Ak Parti iktidarının kendini destekleyen dövmek gibi bir handikapı var. Işte Bayburt tam da bunu yaşıyor bu dönemde.

  6. Ramazan dedi ki:

    2011 den beri Bayburt’ta yaşıyorum. Tünelin temeli 23 Ağustos 2012 de atıldı. Dönemin bakanı Sayın Binali Yıldırım. (Son Başbakanımız.) Yaklaşık 260 milyon tl ye mal olacak 3 yıl içinde bitecek diye söz verilmişti. 5 yılın sonunda 6 kasım 2017 tarihine gelindiğinde karayolları 12. Bölge müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre tünelin yüzde 46 sı tamamlanmış ve 358 milyon tl ye mal olacağını, 2019 un sonunda tünelde ışığı görüleceği ifade edilmişti. Daha sonra 6 haziran 2020 yılında da Bayburt Milletvekilinin açıklamasına göre tünelin yüzde 58 i tamamlandığını ve yaklaşık 700 milyon tl ye mal olacağının haberi yapılmıştı. Ne yazık ki 24 eylül 2020 tarihin de tünelin içinde meydana gelen patlama 11 işçi yaralanmış yaralılardan 1 i ölmüştü. (Doğru dürüst haber bile olmadı.) Zaman zaman işçi çıkartmalar ve işe ara vermelerle gündeme gelmiş olan tünel için yapılan son haber maalesef bu oldu. Bakalım belirtilen tarihte bitecek mi ve maliyet artışı da 2 milyar TL’ye yaklaşmış kaçta duracak. Yanlız yıllardan beri hep aynı senaryo oyaniyor Ankara’dan geliyorlar iki resim çekilip gidiliyor arada takip var mı yok mu belli değil. Ayrıca belirtmek istedim: 2011 de Marmara denizinin altına (bakın denizin altına) Avrasya tüneli için temel atıldı ve yaklaşık 5.5 yılda 2016 aralıkta tamamlandı. Kop tüneli paranın nereye nasıl kullanıldığının ve iş takipsizliğinin bir eseri olarak yıllarca böyle devam etti. Maalesef bir başarısızlık hikayesi yazılıyor ama herhes 3 Maymuna oynuyor. İnşAllah biter de gerçekten kış aylarında millet rahata ulaşır.

  7. Osman dedi ki:

    Kardeşim o yapılmış bu yapılmış, 2004 ve bu tarih tünel ne zaman bitecek :yada bitecek mi? Biz bunu bekliyoruz, nice bakanlar geldi ve bakıp gittiler.