Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bakan Ağbal Son Noktayı Koydu!

15 Temmuz 2017 19:32 | Son Güncellenme: 27 Temmuz 2017 14:16
A+
A-

Bayburt şehir merkezinden geçen çoruh nehrinin her iki tarafında başlatılan çalışmalarla ilgili kamuoyundaki söylentilere cevap veren Maliye Bakanı Naci Ağbal,son noktayı koyan bir açıklama yaptı.

DSİ tarafından Şehir merkezinden geçen Çoruh nehri içerisinde 2016 yılında başlatılan ve nehrin her iki kenarında yapılacak olan yürüme yolları, Yeni Şehir Parkı yakınında bulunan köprü ile Bent köprüsü arasında ki mesafede gerçekleşecek. Çalışmaların başladığı ilk günden buyana bir çok eleştirilere neden olan proje ile ilgili son günlerde kamuoyunda tartışılan, çalışmaların durdurulacağı ve projenin değiştirileceği yönündeki konulara açıklık getiren Bakan Ağbal, Bayburt Medya’ya yaptığı açıklamayla tartışmalara son noktayı koymuş oldu.

“Çalışmaların durması sözkonusu değil”

Projenin durdurulmasının söz konu olmadığını vurgulayan Bakan Ağbal, “ Çoruh nehri içerisinde başlatılan çalışmaların durdurulması sözkonusu değildir. Sadece Orman ve Su İşleri Bakanımızın Bayburt ziyareti sırasında projeyle ilgili yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda projenin estetiğinin daha da artırılması ve özellikle köprülerin mimarisinde yeniliklerin yapılması kararlaştırıldı.

Sayın Bakanımızın bizzat çizimleri ile ilgilendiği bu proje tadilatlarına göre imalatların devam etmesi yönünde DSİ Genel Müdürlüğü talimatlandırılmıştır. Kadim ve tarihi bir şehir olan Bayburtumuza yakışan son derece estetik ve tarihi kale dokusunu güçlendirecek olan bu projenin en iyi ve hızlı şekilde tamamlanması hususunda Sayın Bakanımızın, ekibinin gayretleri vardır. Bende sürekli olarak Sayın Bakanımızla istişare halinde konuyu takip ediyorum” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=Bk_KrGUE-lw

YORUMLAR

  1. vatandaş dedi ki:

    Projeler neden durdurulma aşamasına geliyor.Daha önceden neden mühendislik ve mimari çizimler yapılamıyor.Ayrıca Toki nerde hani konutlar ?

  2. sahipsiz dedi ki:

    Uğur rumuzlu arkadaş, kulaktan dolma,sığ bilgiler ifade ediyor..
    Lütfen çalışmalardan bizde memnunuz, fakat yapılan icraat
    bilime aykırı , sonradan anlaşılacak…

  3. uğur dedi ki:

    herkes bilmeden peşin hükümlerle ve duyumlara göre yorum yapıyor. işin aslı şu ki; çoruh nehrinden şehrin altına su kaçmaya başladığından zamanla nehrin kenarındaki duvarlarda ve bazı yapılarda çökmeler ve kaymalar oluyor ve olacaktı. ancak sayın bakanımızın ve vekilimizin güzel çalışmalarıyla inşallah yapılan bu çalışmalardan sonra hem sıkıntılar ortadan kaldırılacak hem de çoruh ile bayburtumuz daha güzelleşecektir. Bakanımızda Allah razı olsun. ayrıca bakanımızın çoruhun etrafının yıkılması ve yeşil alan olması konusundaki düşüncelerini çok yerinde buluyorum ve destekliyorum. uzun vadeli düşünmek ve ufku geniş olmak böyle bir şey. sağolun bakanım.

  4. bihemta dedi ki:

    hazır betoncular trilyonlarına trilyon katsın, asgari ücretle geçinmeye çalışan gariban ay sonunu nasıl getiririm diye kılı kırk yarsın. yazık heba olan paralara . çoruh nehrine gömülen paralarla kurulacak iş imkanlarıyla bayburtta bir tane işsiz kalmazdı. diğer bir husus eskiden çoruhta doğal yüzme alanları vardı insanlar yüzer güneşlenirdi şimdi her tarafı dümdüz ettiler ve tek bir metre yüzme yeri yok. geçen yıl kendi imkanlarımızla yaptığımız yeri bile yıktılar bu halka bu zülm reva mı?

  5. Bayburt Kalesi dedi ki:

    Çok yanlış proje , durdurulması mantıklıydı , o parayla Bayburt’ta
    yapılacak, düzeltilecek öncelikli çok şey vardı…Çok yazık..
    Nedense bu tip projeler ,tartışılmadan ,oldu bitti ye , getiriliyor….

  6. hahmet dedi ki:

    Bu projede, dökülen milyon metreküp betonla emin olun 10 adet fabrika yapılırdı.
    Her geçen gün göç veriyoruz. İş imkanı bulamayan veya az maaş ile çalışmak zorunda kalan gençlerimizin kaçış yolları (İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Samsun v.b.) çok fazla.
    İşsiz ve az maaşlı çalışanlar “Aaa yürüyüş yolu yapılmış ben göç etmekten vazgeçtim” demeyecektir.
    Önce üretim fabrika iş imkanı sonra görsel güzellik…

  7. Okan dedi ki:

    Simdi kirkli yaslar ve üzeri olanlarin cocukluklarindan hatirlayacaklari üzere, zamaninda Coruh cok coskun akardi; öyleki nehir yatagindan tasar köprüleri asip saat kulesi civarina ulasacak kadar tastigina sahitlik ederdik.Öyleki, yaz aylarinda Bent körüsünden “Tihtepe” suya atlardikta yine suyun dibini bulamazdik.Özellikle Kadizade mahallesi yazin her gününü orada gecirirdi gencler…Mercimek`lerin Savas, Kor Fehmi`nin ogullari, IrfanTablaci Cemil eminin oglu ve Taksici Kucuk Hasan`in oglullari buralarin en iyi müdavimleriydiler… Simdiki Coruh`a bakinca “Nerede o eski nehir?” diye sorasi geliyor insanin.Yürüyüs parkuru yapiliyor olmasi güzel bir proje elbet, fakat böyle giderse on seneye kalmaz, nehrin dereye dönüsme ihtimali cok kuvvetle muhtemel gözüküyor…Bu yönde bir calisma yapilmali su yataginin beslenmesi adina!..