Dolar33,0887
Euro35,9465
Altın2.524,22
BİST10.871,48
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz26°C
Pts27°C
Sal25°C

Aydıntepe’de düzenlenen yıl sonu sergisi yoğun ilgi gördü

Aydıntepe’de düzenlenen yıl sonu sergisi yoğun ilgi gördü
5 Haziran 2023 19:25
A+
A-

Aydıntepe Halk Eğitimi Merkezi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında gerçekleştirilen Yıl Sonu Sergisi düzenlendi.

Hayat Boyu Öğrenme kültürünün geliştirilmesi tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen yıl sonu sergisi Vali Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Aydıntepe Kaymakamı Kerem Yenigün, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

Sergide yapılan konuşmalarda, geleneklerin yaşatılması gelecek kuşaklara aktarılması ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi doğrultusunda Aydıntepe’de bu yıl 42 kurs programında 792 kursiyere eğitim verildiği aktarıldı.

Aydıntepe Halk Eğitimi Merkezi sergisinde yer alan yöresel halılar, çini ve seramikler, filografi modelleri, ahşap süsleme ürünleri, takı tasarımları, giysiler, işlemeler, örgüler ve el nakışları katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi. Serginin son bölümünde temel robotik ve kodlama kursunu dönem içinde başarıyla tamamlayan öğrencilere kurs bitirme belgesi verildi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla hazırlanan yıl sonu sergisi hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.