Dolar 32,5826
Euro 34,6662
Altın 2.527,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Atatürk Anıtı Onarım ve Değişim Bekliyor…

Atatürk Anıtı Onarım ve Değişim Bekliyor…
18 Şubat 2015 13:42 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2015 13:44
A+
A-

Bayburt Şehir merkezinde bulunan Atatürk anıtının kente yakışır bir şekilde düzenlenmesi veya gerekirse yerinin değiştirilmesi isteniyor. 

Şehrin merkezinde bulunan ve 25 yıl önce yapılan Atatürk anıtı, aradan geçen yılların meydana getirdiği yıpranmalar ve tahribatlar sonucunda görsel manada yenileceği günü iple çeker haler geldi. 

Önemli törenlerin her defasında Bayburt bürokrasisinin ve STK larının çelenkler koyduğu ve karşısında saygı duruşu yapılan Atatürk anıtının, düzene sokulması veya görsel manada yenilenmesinin düşülmemiş olması ve anıtın bulunduğu alanın otopark olarak kullanılması şehir vizyonuna uymayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. 

Bir başka gözlede bakacak olursanız, anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin objektiflerinden çıkan görüntülere bakıldığında, resim çektirenler ile Atatürk’ün üzerinde bulunduğu atın ayaklarının veya alt kısmının resmedildiği görülüyor. Birçok vatandaşında zaman zaman dile getirdiği ve bu sorunun düzeltilmesi için kamuoyuna basın aracılığıyla aktarılmasını istediği Atatürk anıtının, şehre yakışan bir şekilde yenilenerek yaptırılmasını talep ediyor. 

Şuanki Atatürk anıtının bulunduğu alan, yıllar önce farklı bir projeyle uygulamaya konulmasına rağmen mevcut alan proje dahilinde yapılmadığı gibi sonradan otopark olarak kiraya verildi. Yapılan projede söz konusu alanda havuz ve oturma alanlarının olmasına rağmen, bugün farklı bir şekilde kullanılır hale gelmiştir. Aradan geçen zaman anıtın bulunduğu alanı değiştimiş olsada Atatürk anıtında hiçbir yenileme olmamıştır. Atatürk anıtı yıllarca Cumhuriyet caddesinde iki farklı yerde, iki farklı anıt olarak kaldı. Daha sonra Şehit Nusret Çay Bahçesinde bir alana konuldu. Burada bir süre kaldıktan sonra 1989 yılında il olunca şimdiki yerine farklı bir anıt olarak yapıldı. 

“Halktan öneriler”

Yıpranmış ve görsel olarak değişim bekleyen Atatürk anıtının yenilenmesi ve gerekirse yeni bir alana konulması isteniyor. Alternatif öneriler ise sırasıyla şöyle;

Atatürk anıtının Belediye’ye ait otopark alanına yapılacak bir projeyle konulabileceği, Şehit Nusret Parkında çocuk parkı olarak kullanılan alana yapılabileceği,

Bir bölümü yıkılan Genç Osman Parkının bulunduğu alanda olabileceği,

Türk Dünyası Parkında yapılacak yeni bir değişiklikle bu alana konulabileceği alternatif yerler olarak öneriler arasında yer alıyor. 

Söz konusu beklentinin ve önerilerin Bayburt kamuoyunda nedenli yer bulacağı ve yetkililerin bu konuya nasıl yaklaşacakları ilerleyen günlerde belli olacak.

Fotoğraf Galeri Buton

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.