Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 26°C

Aşçılık Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Aşçılık Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
7 Temmuz 2018 09:23
A+
A-

Bayburt Valiliği’nin katkılarıyla SODES kapsamında yürütülen 10 projeden biri olan “SODES’le Bir Kapı Araladık” projesi kursiyerlerine sertifikaları verildi. 

Tuzcuzade Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen “SODES’le Bir Kapı Araladık” projesi kursiyerlerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 

Sertifika dağıtım törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, İL Milli Eğitim Müdürü Soner Can, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, Tuzcuzade Mahallesi Muhtarı Yusuf Öztuna, Tuzcuzade Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kurban Atmaca ile kursiyerler katıldı. 

Vali Pehlivan Kalkınma Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen SODES projelerinin gerek meslek edindirme gerekse mesleki becerilerin geliştirilmesine yönelik önemli katkılar sağladığını söyledi. Bunların yanı sıra SODES projelerinin sosyal ve kültürel faaliyetlere de destekler sağladığını belirten Vali Pehlivan, “Bugün belgelerini takdim edeceğimiz “SODES’le Bir Kapı Araladık” projemiz başarıyla tamamlanmış durumda. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Vali Pehlivan nitelikli aşçı ihtiyacını karşılamaya yönelik hayata geçirilen projenin sadece kadınlar değil herkes açısından önemli olduğuna değinerek, “Aşçılığı sadece bir meslek olarak görmemek lazım. Günlük hayatımızda da en azından temel düzeyde bilgi sahibi olmamız gereken bir konu. Besinlerin orantılı ve standartlara uygun bir şekilde bütünleştirilerek yemeğe dönüştürülmesi insan sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Sağlıklı beslenmek de sağlıklı yaşam demektir.” diye konuştu. 

Kalifiye aşçı ihtiyacını karşılamak, kadınların sosyo-ekonomik durumlarına olumlu katkı sağlamak amacı taşıyan proje kapsamında yirmi kadına alanında uzman eğitimciler tarafından aşçılık eğitimi verildi. Haftanın 4 günü 3’er saatlik eğitimler şeklinde gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarında, yapılan yemekler Muhtarlık ve Dernek Başkanlığı tarafından tespit edilen dar gelirli ve yaşamını yalnız sürdüren kişilere dağıtıldı.  

Her kursiyere günlük 20 TL harçlık verilen proje ile ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri tarafından aile, toplum, çocuk gelişimi ve güvenliği alanında bilinçlendirme seminerleri de düzenlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.