Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Artık Çiftçinin Danışmanı Var

Artık Çiftçinin Danışmanı Var
19 Ekim 2016 19:08 | Son Güncellenme: 19 Ekim 2016 22:18
A+
A-

Tarımsal faaliyetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla, kırsalda yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle iştigal eden her çiftçiye tarım danışmanı tahsis edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan bu yeni çalışma modeli Bayburt’ta il genelinde uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında, Bakanlığın kayıt sistemlerine kayıt olup olmadığına bakılmaksızın tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle uğraşan tüm çiftçilere bir Ziraat Mühendisi ile bir Veteriner Hekim danışman olarak görevlendirildi.

Yeni çalışma modeli ile ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut yaptığı açıklamada; ” Taşra teşkilatı olarak kırsalda yaşayarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin bilgiye daha kolay erişimi, sorunlarının çözümü ve eğitimi konularında desteklenmesi amacıyla ortaya konan bu modelin ülke tarımı için oldukça önemli olduğunu, Bayburt’ta İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizle kurduğumuz yakın ilişkinin bu modelle daha da güçleneceğine inanıyoruz. Teknik personellerin köylerde çalışmaları devam ediyor. Tarımsal işletme danışmanları olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine saha çalışmalarında yardımcı olunmasının modelin etkinliği ve faydası açısından oldukça önemli olduğunu, çiftçilerimize ait sorunların bizzat tarımsal işletme danışmanları vasıtasıyla çözüme kavuşturulmasını hedefliyoruz. Tarımsal işletme danışmanlarının görevli olduğu işletme ile ilgili her türlü bilgi, belge, proje ve kayıt işlemlerini yürütmekle sorumludur. Yeni modelin Bayburt tarımına önemli ivmeler kazandıracağına inanıyoruz.”

YORUMLAR

  1. Hasan dedi ki:

    Öncelikle iyi çalışmalarınızdan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederiz.
    Diğer açıdan biraz daha bilgi edinmek istiyorum:
    Tarım danışman(lar)ı kim(ler)?
    Baburt Merkez Uluçayır Köyündenim ve ÇKS’ye kayıtlı çiftçi üreticiyim.Benim danışmanım kim?
    Ad ve iletişim bilgileri tarafıma iletilebilirse menun olurum.Selam ve saygılar…

  2. çiftçi dedi ki:

    Sayın yetkililer ; bu proje ile söz verdiğiniz kişilere iş imkanımı verdiniz , yoksa gerçekten çiftçilere önem vermeye karar mı verdiniz….