Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Arıcılara DOKAP Desteği

Arıcılara DOKAP Desteği
5 Aralık 2016 09:15
A+
A-

Doğu Karadeniz Projesi  Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “ Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında  85 arıcıya toplam 164 bin TL tutarında malzeme desteği  sağlandı.

Malzeme dağıtımı konusunda açıklama yapan İl Müdürü  Abdulkadir Karabulut “Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı doğrultusunda uygulamaya konulan “Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında bölgedeki il müdürlükleri ile koordinasyon sağlanarak arıcılığın ana arı, polen ve propolis gibi değişik üretim kollarında arıcılara eğitimler düzenlenmiştir.

Bu amaçla İl Müdürlüğümüz ve DOKAP arasında yapılan protokol ile 2016 yılı içerisinde toplam 82 arıcımız ana arı, polen ve propolis üretimi eğitimine katılmıştır. Yıl içerisinde yapılan eğimlere katılan 82 arıcıya “DOKAP Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı” kapsamında 1065 adet polen tuzaklı kovan, 34 mini buzdolabı, 3 polen kurutma makinesi, 4 polen ayıklama makinesi ve 1065 propolis kapanı hibe olarak verilmiştir. Karadeniz Bölgesinde arıcılık konusunda böyle entegre bir proje yapılması  bölge arıcılığının geliştirilmesine, markalaşmasına ve ürün çeşitliliğinin arttırılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Dolayısı ile bu çalışmanın yürütülmesinden dolayı ilimiz arıcılığı adına DOKAP idaresine ve Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

1 2 3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.