Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Ankara Bayburt Derneği’nden “Zor Geçit Bayburt” Belgeseli

Ankara Bayburt Derneği’nden “Zor Geçit Bayburt” Belgeseli
10 Aralık 2021 09:30 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2021 09:52
A+
A-

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, tarihe mal olmuş Kop Dağı Savunması için “Zor Geçit Bayburt” belgeselinin çekimlerini başlatıyor.

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Adnan Bayram, önemli proje hakkında şunları açıkladı:

“Dernek olarak Kop Savunmasının önemini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Bayburt’umuzun tanıtımına katkı sunabilmek düşüncesiyle çalışma başlattık. Uzun uğraşlar neticesinde “Zor Geçit Bayburt” ismini taşıyan belgesel filmin senaryosunu Kültür Bakanlığına onaylattık. Milli Savun Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanımız Yaşar Güler ile Emekli Albay Atilla Güler’den aldığımız desteklerin yanı sıra, Bayburt Belediyemizin katkıları ve İl Kültür Müdürlüğünün ile Milli Parklar Müdürlüğünün bilgilerinden yararlanarak 10 Aralık 2021 tarihinde başlayacak olan çekimler 3 gün süreyle devam edecek.

Belgesel filminin çalışmalarında Sivil Toplum Kuruluşlarından, Siyasi Partilerden ve tüm kurumlardan katkı sunmalarını bekliyoruz. Yaklaşık 100 kişinin yer alacağını tahmin ettiğimiz belgeselin yapımı için katkı sunan ve sponsor olanlara teşekkür ediyorum” dedi.  

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Ahmet dedi ki:

    En önemlisi bölgenin önce Erzurum dan gelen kurumca korumaya alınması sonra Bakanlar Kurulunca milli park ilan edilmesidir..Bayburt Savunmasını ortaya çıkaran mareşal Fevzi Çakmak genel kurmay ve iş bankasında yayınlanan in anilaridir

  2. Ahmet dedi ki:

    Biz gönüllü olarak yıllardır bu işin icindeyiz, siper yerlerini,Bayburt savunmasını anlatıyoruz,yazıyoruz bir de rutbemiz olsaydı ….

  3. Kadir Gülhan dedi ki:

    Tebrik ederim başkan

  4. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    BAYBURT tarihi ve kültürü adına görsel bir kazanım ,belge olacak, Bayburt Kültür ve yardımlaşma derneğine ,emeği geçenlere teşekkür ediyor..
    Başka projelerde de buluşmak dileğiyle , başarılar diliyorum..

  5. Salih dedi ki:

    Bayburt adına güzel bir çalışma emeği geçenlere teşekkür ediyorum