Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Ali Babacan Bayburt’ta davul-zurna eşliğinde karşılandı

Ali Babacan Bayburt’ta davul-zurna eşliğinde karşılandı
20 Temmuz 2022 16:18
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bayburt İl Başkanlığı binasının açılışı ve bir dizi ziyaretlerden bulunmak üzere Bayburt’a geldi.

Kop Şehitleri Anıtı’nda DEVA Partisi Bayburt İl Başkanı Can Kurban Aslan tarafından karşılanan Ali Babacan, Bayburt Saat Kule Meydanı’nda parti otobüsünden inerek, vatandaşlarla görüştü.

DEVA Partisi Bayburt Milletvekili Bayburtlu Mustafa Yeneroğlu’nun eşlik ettiği Bayburt ziyaretinde Hoca Ahmet Yesevi caddesindeki esnafla görüşen Ali Babacan buradan partisinin Şair Celali caddesinde bulunan il başkanlığı binası önüne geldi. Davul-zurna eşliğinde karşılanan Babacan, burada bir konuşma yaptı.

DEVA Parti Bayburt İl Başkanı Can Kurban Aslan ve Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun selamlama konuşmalarının ardından vatandaşlara hitap eden Babacan, Bayburtlularla buluşmaktan mutlu olduğunu belirterek, ekonomik veriler üzerinden iktidarı eleştirdi.

Ülkenin kriz arkasına kriz yaşadığını söyleyen Babacan, Türkiye’de ekonomik krizin yanı sıra hukuk, göç, sağlık krizinin olduğunu belirterek, “Bu çoklu organ yetmezliği gibi bir kriz. Aslın bu ülke çok büyük bir ülke ama maalesef Türkiye’yi yöneten kadro eski kadro değil, çok şeyler değişti. Ülkeyi yönetenler artık bu ülkenin gerçeklerini görmüyorlar. Vatandaşların dertlerini bilmiyorlar” dedi.

Enflasyonun son 20 yılın rekorunu kırdığını söyleyen Ali Babacan, “Dolar kuru aldı başını gitti, dolar kuru artıkça bu ülkede her şeye zam geliyor. Merkez Bankası’nın arka kapasından 130 milyar doları cayır cayır sattılar. Aralık ayından bu yana 60 milyar dolar daha sattılar. Gizli yapıyorlar, açıklamıyorlar. Geçtiğimiz aralık ayından beri 190 milyar dolar sattılar. Soruyoruz, kaça sattınız, kime sattınız, açıklayın diyoruz, çıt yok. Bizim dönemimizde Merkez Bankası toplam 8 milyar dolar sattı. Bunların hepsi Merkez Bankası sitesinde yazar. İşimiz şeffaftı” diye konuştu. 

Çiftçiye verilen destek ile yıllık faize ödenen miktarı karşılaştıran Babacan, şöyle devam etti:

“Çiftçimiz en zor dönemini yaşıyor. Hayvan ithal ediyoruz, buğday ithal ediyoruz. Bu ülkenin bir tarım politikası yok. Bayburtlu bir çiftçimiz hükümete, saraya ulaşabiliyor mu? Ulaşamazsınız, oraya ithalatçılar ulaşabilir. Buralar küçük bir lobinin kuşatması altında. Resmi Gazete’yi açın bakın bu milletin yararına bir tane karar çıkmıyor. Çıkar çevrelerinin yararına kararlar çıkıyor. Çiftçiye verilen desteğin toplamı 40 milyar, yıllık faize ödedikleri 400 milyar. Hani faizle mücadele edenler nerede? Bizim dönemimizde faizler yüzde 6,7 iken, yüksek faiz vatana ihanettir diyordu. Yüzde 6,7 faiz vatana ihanetse, yüzde 30-35 faiz nasıl tanımlayacağız. Bayburt’un merkezinden soruyor, cevabını bekliyorum. Bilmiyorlar, bilmediklerini de bilmiyorlar. Biliyoruz zannediyorlar. Bu hükümet iş başında olduğu sürece bu ülkede hiçbir sorun çözülmez.”

Konuşmasında dış politikaya da değinen Babacan, “2009’da İsrail terör devleti dedi, 2022’de İsrail Başkanını törenle karşıladın. Hayrola, ne değişti de bunu yaptın. Filistin davasına katkıda bulunmanın yolu İsrail Devleti ile iyi ilişkilerden geçer, diyor. Peki, o zaman sen 2009’dan 2022’ye kadar 13 yıl boyunca Filistin davasına en büyük zararı verdin demektir. Hangisi doğru? 15 Temmuz Hain Darbe Gecesi finansörü olarak suçladığın Birleşik Arap Emirliklerini niye devlet töreniyle karşılıyorsun, niye sarmaş dolaş oluyorsun. Eğer bilgi yanlışsa açıkla. Eğer mesele 3-5 milyar dolarsa yazıklar olsun. Dosdoğru olacaksın. Yalpa yapmayacaksın” şeklinde konuştu.

Babacan, konuşmasında kendilerine yetki verilmesi halinde 6 ay içerisinde sorunu çözeceklerini ifade ederek, “Şuanda göreve gelirsek 6 ay içinde bu sorunları çözeriz. Çünkü bu yönetim ne kadar uzarsa işimizde o kadar zor olacak” şeklinde konuştu. 

Babacan, konuşmasını yaparken, bir vatandaş alana yaklaşarak, “Size hakkımı helal etmiyorum. Sen bu memlekete bakandın bakan. Tayyip’in sayesinde buralardasın” diyerek tepki gösterdi.   

Tepki gösteren vatandaş, polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. Partili gençler ise sloganlar ve alkışlarla Babacan’ı destekledi.

Daha sonra parti binası açılışını gerçekleştiren Babacan, parti binasına geçerek burada partililerle sohbet etti. 

Babacan, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Kelkit’e hareketle Bayburt’tan ayrılacak.    

Babacan’ın Bayburt ziyaretini CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 25. Dönem Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu ile Gelecek Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisi temsilcileri de eşlik etti. 

Haber Kaynak: Bayburt Postası

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.