Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Baksı Müzesinde Sergi Hazırlıkları Devam Ediyor

Baksı Müzesinde Sergi Hazırlıkları Devam Ediyor
21 Haziran 2018 13:28 | Son Güncellenme: 23 Haziran 2018 18:54
A+
A-

Türk seramik sanatçısı Alev Ebuzziya’nın modern seramik formları ile geleneksel üretimi buluşturan eserlerinin yer aldığı “Toprak” sergisinin hazırlık çalışmaları Baksı Müzesi’nde devam ediyor. 

Baskı Müzesindeki sergi çalışmasına Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Seramik Sanatçısı Alev Ebuzziya ve ulusal medya kuruluşlarından temsilciler katıldı. 

Kemal Servi Koleksiyonu’ndan sanatçıya ait çeşitli eserlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Pehlivan, sergi küratörü Haldun Dostoğlu ve Alev Ebuzziya’dan bilgi aldı. 

Baksı Müzesi’nin önemli bir sergiye ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu ifade eden Pehlivan, “Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülüne layık görülen, bu bağlamda müzecilik alanında ulusal ve uluslararası pek çok ödül sahibi olan Baksı Müzesinin Bayburt İlimizde olması, böylesi değerli sergilere ev sahipliği yapması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Baksı Müzesi’nde bugün ön izlemesi gerçekleştirilen ve yakında resmi açılışı yapılacak olan “Toprak” sergisini görmeleri için Bayburtlu hemşerilerimiz başta olmak üzere herkesi Bayburt’a ve Baksı Müzesine davet ediyoruz. Bu faaliyete ev sahipliği yapan başta Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan olmak üzere katkı sağlayan büyün kişi be kurumlara ve özellikle bugün ön izlemesini gerçekleştirdiğimiz “Toprak” temalı sergisiyle modern seramik formları ile geleneksel üretimi bir araya getiren ve bunu ilimize taşıyan seramik sanatçısı Alev Ebuzziya ve koleksiyonunu paylaşan Kemal Servi’ye teşekkür ediyorum.” dedi. 

20 Haziran ile 20 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergide sanatçının ismiyle özdeşleşen eserlerinden örnekler yer alıyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.