Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş oldu

AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş oldu
18 Ocak 2024 13:41 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2024 16:15
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş oldu.

AKP’nin 48 ildeki belediye başkan adaylarının isimleri netlik kazandı. Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş oldu.

6 Ocak 2024 tarihinde aday açıklanması sonrası yaşanan belirsizlik neticesinde aday adayı olan 9 isim arasında yeniden anket süreci başlatılmıştı.

Daha sonra 11 Ocak 2024 tarihinde AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat görevinden istifa ettiğini açıkladı ve yerine Turgut Çalışkan il başkanı olarak atandı.

18 Ocak tarihinde ise açıklanan 48 İlin Belediye Başkan Adayı içerisinde Bayburt Belediye Başkan Adayı olarak Mete Memiş’in ismi de açıklanarak resmen belirlemiş oldu.

İsmi açıklanan Mete Memiş 30 Mart 2014 yılında AK Parti’den belediye başkanı seçilerek 5 yıl görev yapmıştı. 

Mete Memiş kimdir?

1964 Bayburt doğumlu. Evli ve üç çocuk babası. İlk ve orta öğretimini Bayburt’ta, lisans eğitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik bölümünü tamamladı.

Mesleğe Kars/Kağızman’da başladı ve Bayburt Lisesi’nde matematik öğretmenliğinin yanı sıra müdür yardımcılığı yaptı. Ardından özel sektöre geçiş yaparak Bayburt Güven Dershanesi’nde müdür olarak çalıştı. Sonrasında Erzincan Güven Dershanesi’nde idareciliğe ve matematik öğretmenliğine devam etti. Yirmi altı yıllık meslek hayatı boyunca, aralarında çok sayıda akademisyen, bürokrat, işadamı, doktor, mimar, mühendis, hukukçu ve öğretmenin de bulunduğu çeşitli meslek gruplarından, alanlarında başarılı sayısız bireyin yetişmesinde büyük emek sahibi oldu.

AK Parti’nin kuruluş aşamasında Bayburt İl Teşkilatı’nın yapılanmasına fikirleriyle katkı sağladı. 2002 Genel Seçimleri’nde AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı oldu. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde halkımızın teveccühü ile Bayburt Belediye Başkanı seçildi. 

AK Parti adaylarının tam listesi şu şekilde: 

Adana: Fatih Mehmet Kocaispirli

Ankara: Turgut Altınok

Antalya: Hakan Tütüncü

Diyarbakır:Mehmet Halis Bilden

Gaziantep: Fatma Şahin

Hatay:Mehmet Öntürk

İzmir: Hamza Dağ

Kahramanmaraş:Fırat Görgel

Kayseri:Memduh Büyükkılıç

Konya: Uğur İbrahim Altay

Malatya: Sami Er

Mardin: Abdullah Erin

Sakarya: Yusuf Alemdar

Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül

Tekirdağ:Cüneyt Yüksel

Trabzon: Ahmet Metin Genç

Van: Abdulahat Arvas

Adıyaman: Ziya Polat

Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı: Mehmet Salih Aydın

Aksaray:Evren Dinçer

Amasya: Mehmet Uyanık

Ardahan: Yunus Baydar

Batman: Adil Sebati Ceylan

Bayburt: Mete Memiş

Bilecik: Mustafa Yaman

Bolu: Muhammed Emin Demirkol

Burdur:Mehmet Şimşek

Çorum:Halil İbrahim Aşgın

Gümüşhane:Ercan Çimen

Hakkâri: İsmet Ölmez

Iğdır: Ülkü Öcal

Karabük: Özkan Çetin

Karaman:Mevlüt Akgün

Kırıkkale:Mehmet Saygılı

Kırşehir:Osman Arslan

Kilis: Reşit Polat

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Muş:Feyat Asya

Nevşehir: Mehmet Savran

Niğde: Emrah Özdemir

Siirt: Ekrem Olğaç

Sivas:Hilmi Bilgin

Şırnak:Mehmet Yarka

Tunceli: Erkan Eroğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Yozgat: Celal Köse

Zonguldak: Ömer Selim Alan

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Cemilbeyy dedi ki:

    Mete bey genç dinamik artık yeter.Mete beyin yaptıkları ortadadır..Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan a sahip çıkma zamanıdır Bayburt.Rekor oy vermemiz gerek.Delinecek tüneller şehit Osman dağında ve yapılacak kaplıcalar vardı.Şimdi bunları ne erken unuttunuz seçim vaatlerinden iki tane tutlu kavurma fabrikası ile olmuyor bunişker.İmar planlaması adı altında zerre bir proje geliştirememiştir bu belediye bir şehrin en önemli konusu imardır o yüzden bu konuda Mete bey daha tecrübeli ve fikirlere açık değer veren dinleyen bir kişi olarak görüyorum o yüzden Mete beyin devam etmesi gerek diye düşünüyorum..

  2. Ayhan ÖMEROGLU dedi ki:

    Sayın başkanım başarılar diliyorum .yolunuz açık olsun

  3. Veysel dedi ki:

    2014 2019 belediye başkanlığı yapmış Türkiye birincisi seçilen Mete başkana başarılar diliyorum

  4. Gölbaşından dedi ki:

    Bayburt u çok seven ve gerçekten Bayburt lu olduğu için her ortamda duyduğu gururu dile getiren bir kardeşiniz olarak rica ediyorum. 22 yıllık iktidarı boyunca Bayburt umuza fakirlikten başka maalesef hiç bir şey vermeyen bu iktidara lütfen sandıkta bir uyarı verelim. Bayburt kimsenin arka bahçesi değildir. Bayburt a gereken ilgi ve alaka gösterilmelidir. Kendi yandaşlarına gelince hiç bir şeyi esirgemeyen bu iktidar maalesef Bayburt tan çok şey esirgemiştir. Ve MHP de bu iktidarın yancısıdır.

  5. marangoz dedi ki:

    Mete memiş başkanlık yapmıştı tekrar aday olmasına anlam veremedim gerek yok bence yaptın aga bir dönem yeter bence…

  6. şingahlılar halkı dedi ki:

    çok önemlii dikkat..şingah mahallesi eski mezarlığın karşı tarafındaki”kuzuluk mezarlığı şehitliği
    800 mt kare”maallesef 2018 yılında bayburt belediyesi tarafından üzerine asfalt kırıntısı dökülerek
    kapatılmıştır,kim kazanırsa kazansın,önemli olan bu şehitliğin aslına uygun olarak açılması ve
    “bayburtumuza bu şehitliğn yapılması arz etmektedir,molozların altında taştan yapılı mezar
    şehitliği aslına uygun bayburtumuza manevi durum ortaya çıkacaktır.bütün yetkililere duyrulur.!!

  7. Murat Çelik dedi ki:

    Oy vereceğiniz zaman ÇORUH nehrine bi bakın öyle oy verin. Oy vereceğiniz zamzan sadece Cumhuriyet caddesine değil BAYBURT’un bütününe bakın öyle oy verin.

  8. MEÇHUL KAHRAMAN dedi ki:

    GÖRÜNEN KÖYE KLAVUZ GEREKMEZ.. SEÇİMLERDE HER NE OLACAKSA OLACAK VE BAYBURT YİNE KÖTÜ KADERİNE MAHKUM OLACAKTIR…NEDEN Mİ BUNU YAZIYORUM ? ÇÜNKÜ “Kemâ tekûnû yuvella aleyküm” (Siz nasıl olursanız yöneticileriniz de öyle olurlar). BUGÜNE KADAR BAYBURT TA BÖYLE GELMİŞ VE ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ DE BİR ZAMAN DAHA BÖYLE GİDECEK..

  9. Güzel İnsan dedi ki:

    Sayın Memiş’e asla oy vermem. Bu kadar net söylüyorum asla benden ve çevremden tek bir oy bile alamaz. Seçimi kim alır bilmem Bayburt’ta da hayırlı olur inşaallah

  10. Emimin oğli dedi ki:

    Bayburt’un bugüne kadar ki en kötü belediye başkanı H. Ali Polat’ın il Başkanı yapılması Bayburt adına bir faciaydı. Bu faciadan kurtulmakta memleket için yeni bir başlangıçtır. Her iki Başkan adayımız da samimi şekilde Bayburt için çalışacaklar mutlaka.

    1. Düşünür dedi ki:

      Mete memiş’in adaylığı haberinin altına bile yorumda Hacı Ali Polat adı geçiyorsa çok batmış bu isim size belli, nedir Hacı Ali Polat ile alıp veremediğiniz anlamak güç, habere göre yorum yapın ki insan dikkate alsın !

      1. emin dedi ki:

        Belli ki uzun zaman yağdanlığını yapmışsın ki buralara kadar gelip görevini yapıyorsun ama nafile…artık seninki (dolayısıyla sen de) sonsuza kadar olmayacak bu şehrin hikayesinde.Semercilikten yukarı yürü, esnafa sor sana sadece burası bile yeter ama anlayabileceği ihtimal vermiyorum, çünkü yaran belli sayın düşünür!!! Bu arada müstear isim de çok manidar -))

    2. mehmet emin gayretli dedi ki:

      beş sene belediye, beş sene de il başkanlığı sana bayağı batmış olmalı ki hala zorlanıyorsun.sen onu değerlendirecek çapta olsan önce adını yazmaktan korkmazsın.kimin oğlu olduğunu önce belirle,öğren sonra yaz.

  11. MUHTAR dedi ki:

    Mete bey ismi açıklanınca MHP de bir panik havası oluştu gibi. Hadi hayırlısı.

    1. umut dedi ki:

      tam tersi yorum yapacaktın galiba klavye yanlış yazdı. mete memiş ismi açıklanınca asıl AKP de panik havası oluştu. başarısız geçen bir 5 yıllık görev süresi, siyasi gel gitleri, genel seçimlerde cumhur ittifakına karşı can siparene çalışmalar yapması hala gündemde sıcaklığını koruyor. AKP ekibi bu algıyı ne ile kırmaya çalışacak göreceğiz.

  12. gurbetçi dedi ki:

    seçim hükmü başkan a hayırlı olsun. mete memiş çoruh u betona boğmaktan, çoruh a para akıtmaktan başka bir iş yapmadı. bir üst kat daha atar heralde kimsenin inmediği, inenlerin de hayır işler işlemediği beton zeminlere… döneminde maliye bakanı gibi bir imkanı varken onu bile kullanamadı. şimdi parti yine ısıtıp önümüze koydu. bu memleketin başka adayı yok muydu.

  13. Fatih dedi ki:

    Şimdi H.Ali Beyi takdir ediyorum. İyi Partinin kapısında bekleyen, aday olmazsam sizden olurum diye bekleyen, bir önceki seçimde parti parti dolaşıp AKP ye karşı çalışan birinin bu partiden tekrar aday olması ve Hala Aday olamasa AKP ye Karşı kesinlikle çalışacağı belli olan mete bey Bayburt Belediye Başkan adayı. Bir önceki seçimde desteklediği Hükmü Başkana Karşı aday . Şimdi Hükmü başkan la tekrar devam..

  14. Bayburtlu dedi ki:

    Sevgili hemşerilerim; mesele adayın kim olduğu değil, asıl kafa yorulması gereken mevzu İlin tek vekilinin belediye başkan aday belirleme sürecinde ne kadar aktif olduğudur. Yazılanlara ve söylenenlere bakılırsa mevcut vekilin aday belirleme sürecinde herhangi bir dahlinin olmaması. Bu da bize şunu gösteriyor biz Bayburt halkı kimi vekil seçersek seçelim Bayburt’la ilgili kararları Bayburt’a zerre katkısı olmayan şahıslar tarafından alınmasıdır. Kim seçilirse seçilsin değişen birşey olmayacak İlimizin makus talihinin yenilmesi için bir başka baharı bekleyeceğiz.

    1. Gölbaşından dedi ki:

      Bravo

  15. Mahir Demirhan dedi ki:

    Mete Vey için “Daha önce ne hizmet yapmış ki!” demek büyük haksızlık. Görmek isteyen için en iyi hizmetlerin Mete Bey zamanında yapıldığı aşikar. Tek ve en büyük hatası Çoruh ıslah projesi. Umarım geldiğinde ilk bu idi düzeltir Mimar Asuman hanımla birlikte!

  16. Emre ekol dedi ki:

    Hacı Ali’nin neden istifa ettiği anlaşıldı

    Hükmü beye başarılarının devamını diliyorum

  17. İSMAİL dedi ki:

    HAYIRLI OLSUN AK PARTİYE SORMAZLARMI METE BEY BAŞKAN OLDUGU SIRA ADAY GÖSTERMEDİNİZDE ŞİMDİ NEDEN GÖSTERDİNİZ BAŞARILI BİR BAŞKANDI İSE FATİH YUMAK NEDEN ADAY ETTİNİZ BAŞARISIZ BAŞKANDI İSE ŞİMDİ NEDEN METE MEMİŞİ ADAY GÖSTERDİNİZ

  18. semerciler dedi ki:

    Bayburt’un un imarında ,ç,irkin yapılaşmasında en büyük rolü oynayan, çoruh nehrini kanala
    çeviren, taş mağazaların üstüne beton binaları yapan, mahallelere dikey binalara boğan , koruğu beton yığınına çeviren ,Mete Memiş kurtarıcı diye takdim edilmesi tam bir komedi.. Dere geçilirken at değiştirilmez Hükmü beyle devam diyoruz..

  19. Zahitli dedi ki:

    İKİ HARTLI, BİR AKRABA İŞLEM TAMAM… DURMAK YOK YOLA HÜKMÜ PEKMEZCİ BEYLE DEVAM…..

  20. Gölbaşından dedi ki:

    Ey fakir ve gariban Bayburt halkı. Bu sistem ve bu iktidar Bayburt a fakirlikten başka bir şey vermedi. Onun için bu iktidara ders vermek için çok güzel bir fırsat. Hiç bir partiye gidip oy vermeyin ki belki Bayburt a yapılan haksızlıklar gündeme gelir. Yoksa ne olacak gelende aynı olacak gidende aynı zaten. Ama biz sorgusuz sualsiz her şartta bunlara destek verdiğimiz için Bayburt u muhatap alan yok. Nasıl olsa burası bizden anlayışına son vermek ve biraz olsun Bayburt a karşı yapılan haksızlıkların gündem olması için Allah rızası için gidip bunlara oy vermeyelim artık.

  21. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

    MEVCUT ADAY ADAYLARI İÇERİSİNDE EN İSABETLİ KARAR VERİLDİ BENCE HÜKMÜ BEYİN İŞİ ZOR BENCE.BEN BURADAN DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM HÜKMÜ BEYİ ZORLAYACAK TEK ADAYIN METE BEY OLDUĞUNU BAŞA BAŞ BİR YARIŞ OLACAK AMA METE BEYİN ARTILARI BİRAZ DAHA FAZLA.ÇOK GÜZEL BİR YARIŞ OLACAK METE BEY YADA HÜKMÜ BEY FARK ETMEZ CUMHUR İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKANI OLACAK HANGİSİ OLURSA OLSUN MEMLEKETE HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH

    1. adem69 dedi ki:

      hükmü bey için basit bir seçim olacak şimdiden hükmü beye hayırlı olsun

  22. nivli dedi ki:

    geçen dönem aday gösterilmedi diye ak partinin adayını desteklemeyip mhp ye çalışan bu aday nasıl ak partiye insanlardan oy isteyecek anlamış değilim o yüzden Hükmü başkana hayırlı olsun

    1. BİTMİŞESNAF dedi ki:

      AKP LI KAFASI İSTE O YÜZDEN ANLAŞILIR BİR ŞEY YAPMIYORLAR Kİ REİS BİZDE ANLAMADIM AMA AKP Lİ İSTE :d ONA GÖRE AKP YE OY GİTMESİN.

    2. M. Bayburtlu dedi ki:

      Neden ki bu yorumu anlamadım. Ak Parti demek MHP demek MHP demek Ak Parti demek değil mi? İki parti ittifak diye biliyordum ben yanlış mıyım?

      1. BURAKREİS dedi ki:

        aynı çatı altında gs ve ft turk takımları avrupada oldukları onları destekliyor taraflar ama iş karşı karşıya gelince rakip oluyorlar değilmi mesele bu akp kaybetmeye mahkum duruma düştü ve hala o güzel çoruh nehrinin hesabını veremeyen adamların hala başkanlıkla aday olmaları artık bu ülkenin nasıl bu hale geldigini anlatıyor.

    3. Düşünür dedi ki:

      Hadi cevap verin çok manidar bir yorum, can alıcı yorumundan dolayı seni tebrik ediyorum nivli kardeşim.

  23. M. Bayburtlu dedi ki:

    Çok şükür yeniden aday olması sevindirici oldu. Hala Bayburt’ta sizin yaptığınız hizmetler varken MHP Başkanın değişmesi ve Bayburt’a yeniden AK Parti belediyeciliği yakışacaktır. Hayırlı Uğurlu Olsun şimdiden Bayburt’un yeni Belediye Başkanı Mete Memiş.

    1. adem69 dedi ki:

      halkın istediği değilde Ankara’daki bazı zatların istediği oldu onlar gelirde kazandırırlar mete memişi
      şimdiden hükmü beye hayırlı olsun

  24. Sat Komando Halo dedi ki:

    Guzi Allaha gurban olum ben şahsen bir hizmet göremedim. Su altı taarruz komutanı olarak görev yaptıgım yıllarda bayburta çoruha eğitime gelirdim -20 derece soğukta. Demiş da bayburt bayburt olali bele zulüm görmedi. Allaha gurban olum sonumuz hayrolsun

  25. Sami Tütüneken dedi ki:

    Daha önceden ne icraat yapmışda şimdi tekrar aday diye dikmişler.Ya yeniden Rafah yada MHP ile devam