Dolar 32,5490
Euro 34,8241
Altın 2.439,12
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Aile Yaşam Merkezinde yöresel sanatlar ve yemek kursları devam ediyor

Aile Yaşam Merkezinde yöresel sanatlar ve yemek kursları devam ediyor
4 Şubat 2021 10:36
A+
A-

Bayburt Belediyesi tarafından Bayburtlu kadınların vakitlerini daha verimli geçirebilmeleri ve kendilerini yörelerinin el sanatları ve yemekleri hakkında geliştirebilmeleri adına hizmete açılan ve bölgede ilk olan Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. 

Merkez bünyesinde açılan kurslarda hanımlar hem daha verimli vakit geçiriyor, hem de kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Aile Yaşam Merkezi’nde açılan El Sanatları ve Aşçılık kursları ile Bayburtlu kadınlar kendi yörelerinin el sanatları ve yemeklerini öğrenmekle kalmıyor aynı zamanda diğer yörelere ait yemek ve el sanatlarını da öğreniyor. Kurs sonunda ise katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifika veriliyor.

İŞ-KUR koordineli olarak açılan el sanatları ve aşçılık kurslarında toplamda 30 kadın öğrenim görüyor.  Kursların süresi ise 6 ay.

Fitness Salonu Yoğun İlgi Görüyor

Merkezde kursların yanı sıra fitness hizmeti de veriliyor. Bayanlara yönelik fitness salonunda bayan eğitmenler eşliğinde hafta içi her gün hizmet veren salon da fitness, step, aerobik, trambolin, zumba, plates ve yoga gibi alanlarda eğitim veriliyor. Aile Yaşam Merkezi’nin sunduğu bu imkân sayesinde bayanlar rahatlıkla sporlarını yapabiliyorlar.

Aile Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci açıklamalarda bulundu. Bayburt Belediyesi olarak sosyal belediyecilik çalışmalarını önemsediklerini belirten Başkan Pekmezci “Aile Yaşam Merkezimiz bünyesinde açtığımız kurslarla Bayburtlu hanımefendiler için kendilerini geliştirebilecekleri bir dünyanın kapılarını açıyoruz. Buradaki kurslarda hem kendilerini geliştiriyorlar hem geleneksel el sanatlarımızı öğreniyorlar hem de yöresel tatlarımızın nasıl yapıldığını kendileri bizzat uygulayarak görüyorlar. Bu kurslardaki amaçlarımız hem el sanatları kültürümüz ile yemek kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması hem de kadınlarımızın burada öğrendikleri ile aile bütçesine katkıda bulunabilecekleri bir el becerisi edinmelerini sağlamak. Bu kursların yanında merkezimizde fitness salonu da hizmet vermekte. Kadınlarımız bu salon sayesinde bayan eğitmenler eşliğinde çeşitli dallarda rahatlıkla sporlarını yapabiliyor.  “ ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.