Dolar 32,5399
Euro 34,8951
Altın 2.437,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Açık havada maske zorunluluğu uygulaması kaldırıldı

Açık havada maske zorunluluğu uygulaması kaldırıldı
2 Mart 2022 20:11 | Son Güncellenme: 2 Mart 2022 20:15
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından salgında uygulanan bazı kısıtlamaların kalktığını açıkladı. Buna göre açık havada maske zorunluluğu kaldırıldı. HES kodu uygulamasına son verildi. Hiçbir kuruluşa girerken HES kodu kullanılmayacak.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Salgın sürecinde gerekli tedbirlere erken başvurduk. Tüm dünyada en hızlı hareket ülkelerden biri olduk. Salgının vaka sayılarına baktığımızda en az etkilediği ülkeler arasındayız. Bu başarıda, Bilim insanlarımızın yanında teşekkür borçlu olduğumuz çok insan var. En büyük teşekkürü ise aziz milletimiz hak ediyor. Kurallara uymada büyük kararlılık gösteren aziz milletime teşekkür ederim.

Gelinen noktada hepimizin bilmesi gereken koronavirüs ile mücadeleyi bundan sonra aşı ile vereceğiz. İlacın 65 yaş üzerindeki vatandaşlarla bağışıklığı düşük kişilere dağıtımına başlanmıştır. Salgınla kısıtlamalarla mücadele etmekten kişisel korunma yöntemiyle mücadeleye geçmeliyiz. Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz, gerektiğinde takmak üzere yanımızda taşıyoruz. Bilim insanlarımızdan bekleme kararı olanlar da var. Birçok bilim adamı ise aldığımız insiyatifi destekliyor.”

Bakanlığın almış olduğu kararlar şöyle:

1- Açık havada maske zorunlu değil.

2- HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kuruluşa girerken HES kodu kullanılmayacak.

3- Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyulursa maske takmak şart değil.

4- Okullarda 2 vaka çıkması halinde sınıf kapatılmayacak, pozitif olan izole edilecek.

5- Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.