Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

60 Argon Kursiyeri Altın Bileziklerini Tescillediler

60 Argon Kursiyeri Altın Bileziklerini Tescillediler
5 Mayıs 2015 15:14 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2015 15:17
A+
A-

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)” Beceri’10 projesi kapsamında hayata geçirilen argon kaynakçılığı kursunu bitiren 60 kursiyere sertifika töreni düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Ak Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, Milli Eğitim İl Müdürü Seydi Doğan,İŞKUR il Müdürü Ömer Akdeniz,Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, davetliler ve kursiyerler katıldı.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak programın açılış konuşmasında, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na üniversitesinin kurulu aşamasında Oda faaliyetlerine değinen Yumak, TANAP Projesi kapsamında Bayburt’ta eğitim vermeye başlayan argon kaynakçılığı kursunun ilimize kazandırılmasında büyük emeği olan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’a, TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol’a teşekkür etti.

“Göç Çılgınlığına Son Vermek Zorundayız”    

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ise, “Bu meslek yüksek nitelik gerektiren ve fedakarlık gerektirmektedir. Bugünden yarına da kolay elde edilebilen bir beceri değil. Dolayısıyla kursiyerlerimizin adım attıkları dünyanın zorluğunu öncelikli bilmeleri gerekir. Ben kursun oluşumunda verdiği desteklerden dolayı TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol’a ve katkı yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin altyapı devrimini gerçekleştirdiğini belirten Yavuz, “Bu altyapı devrimini üretim devrimiyle buluşturmak zorundayız. Anadolu’nun bütün yaşam merkezlerini bulundukları yerde istihdamı sağlayacak projelerle donatmak zorundayız. Anadolu’dan büyük şehirlere göç etme çılgınlığına son vermek zorundayız. Yerinde istihdamı önemsiyoruz. Bu projede buna ön ayak olacak bir projedir” şeklinde konuştu.

“Dedem Korkut’un Torunlarına Selam Olsun”

Mert ve dürüst insanların şehri, Dedem Korkut’un torunlarına selam olsun’ diyerek konuşmasına başlayan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ” Ben Bayburt’u Gümüşhane eski Milletvekili Necati Alp sayesinde tanıdım. Bayburtlu çok arkadaşım oldu ama birinin ayrı yeri olduğunu söylemeliyim.  Bana Bayburtlu’yu en iyi anlatan, tanıtan benim ortağım  Kamil Alp’tir. Kamil Alp’in babası da Necati Alp. Allah makamını cennet ettin. 1950 yılında Bayburt’ta Belediye Başkanlığı yapmış. Hep Bayburtluyu, Bayburt insanını hep ondan dinledim ben. Sohbetini de dinlemek çok hoşuma gider. Dürüstlük abidesi ve bir İstanbul beyefendisi. Namusuyla, dürüstlüğüyle, yemesi, içmesi, nezaketiyle müthiş bir insandır. Bana Bayburt’u tanıştıran o olmuştur. Allah makamını cennet eylesin. Daha sonra Bayburtluları da tanıdıkça hepsinin birbirine benzediğini gördüm” diye konuştu.

“Paranın İki Patronunu Almışsınız”

Bayburt’un müthiş bir insan kaynağı deposu olduğunu söyleyen ve Kenan Yavuz ve Naci Ağbal’dan övgüyle bahseden Hisarcıklıoğlu, “Burada iki tane kardeşimiz, dostumuz var. İkisiyle de biz gurur duyuyoruz. Ben Kenan beyin yarısı kadar bulup Kayseri’ye götürsem başımın üstünden indirmem haberiniz olsun. Şuanda Türkiye’nin en büyük yatırımını yapıyor. 20 milyar dolar Türkiye’ye yatırım olarak kazandıran şirketin en tepesindeki insan. Kendisi de Bayburt aşığıdır. Kendisine Bayburtlu’yu hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Şimdi Kayserililer parayı sever ya paradan anlatacağım ben bu işi. İkinci para babası da Naci Ağbal hemşeriniz. Eline yılda 180 milyar dolar geçen adam haberiniz olsun. Kimin elinde bu paralar Bayburtlu’nun elinde. Size nazar filan değer, hepiniz kendi kendinize maşallah diyin. Paranın iki patronunu almışsınız, ikisi de Bayburt aşığı. Daha ne istiyorsunuz siz” diye konuştu.

Türkiye’nin ekonomik verilerine de değinerek, UMEM projelerinin öneminden bahseden Hisarcıklıoğlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’ın Bayburt’un sorunları ile dertlenen biri olduğunu belirterek, Bayburt’a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti. Programda bir konuşmada Maliye eski Müsteşarı ve AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal yaptı. Ağbal, kendisine söylediği sözlerden dolayı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, projenin Bayburt için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Proje hakkında düşüncelerini dile getiren vali Yusuf Odabaş ise;

“ilimiz ziyaret ederek burada açıklamalarda bulunan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanına ve diğer davetlilere teşekkür etmek istiyorum. Ülke ekonomisi konusunda bizlere gerekli açıklamaları yaptılar. Ülkemiz bir değişim süreci içerisinden geçiyor, sunuda izlediğimiz gibi her zaman önemli olan enerji sektörü artık daha da önemli olmaya başladı.

Ülkemiz bu sektörün merkezi haline geldi, tabii ki bu sektörün merkezi haline gelebilmesi için önce istikrarlı hükümetlere ihtiyaç vardı. Tecrübeli bir idareci olarak, biliyorum ki; istikrarlı olmayan hükümetlerde yatırımda olmaz, kalkınmada olmaz ve ülkenin gelişmesi de olmaz. Görüyoruz ki, en önemli sektörde zarar eden bir sektör özelleştirilerek en büyük yatırımı ülkemize getirmiş. Ayrıca kardeş ülkemiz olan Azerbaycan ile ekonomik birlikteliği sağlayarak ülkenin kalkınmasına birlikte yardımcı olmuşlar.

Bu tür projeler bundan böyle devam edecek ve bu yatırımlarda emeği olacak ara elemanı yetiştirecek bu tür kursları devam ettirerek bu yatırımların yapılmasına da Bayburt’un bir gayreti olacaktır. Tabi burada en büyük desteği en büyük gayreti gösteren SOCAR Başkanı değerli hemşerimiz Sayın Kenan Yavuz beye, TANAP Genel Müdürü Dr. Selçuk Düzyol’a ve TOBB Başkanı Sayın M.Rıfat Hicarcıklıoğlu’na Bayburt’a yapmış olduğu bu yatırım desteğinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında TANAP Argon Kaynakçılığı kursunu başarıyla tamamlayan 60 kursiyerlerin sertifikaları verildi.

Fotoğraf Galeri Buton

https://www.youtube.com/watch?v=R2QIsIh5B-s

 

YORUMLAR

  1. Kemal dedi ki:

    Sayın ticaret odası başkanı Ak-Partinin yanında görünüyor,fakat her fırsatta bireysel kavgalarını her zaman Particiliğin önünde tutuyor.Bu bireyselkavgaları gerekçe gösterrek muhalefet yapıyor, başkan senin kavgaların senin olsun, Türkiye nin geleceği, Bayburttun geleceği senin bireysel kavgalarından daha önemlidir,daha büyüktür,lütfen kafanı biraz kaldır ve büyük fotorafa bak ve gör, gün hasiplenme günüdür..benden söylemesi Saygılarımla