Dolar 32,5853
Euro 34,8176
Altın 2.412,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

21 Şubat Etkinliklerinde Halk Ozanları Sahne Aldı

21 Şubat Etkinliklerinde Halk Ozanları Sahne Aldı
21 Şubat 2019 11:08 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2019 11:16
A+
A-

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü etkinliklerinde halk ozanları aşıklar sahne aldı.

Şair Zihni Kültür Merkezinde Bayburt Belediyesi’nin organize ettiği Aşıklar Şöleni’nde sahne alan Azerbaycanlı Aşık Peri, Aşık Zakiri, Aşık İhsan Yavuzer, Aşık Rahim Sağlam ve Aşık Süphani söyledikleri birbirinden güzel türkülerle dinleyenlere keyifli bir gece yaşattılar. Aşıklık geleneğimizi yaşatan sanatçıların seslendirdiği eserler karşısında davetliler hem duygulu hem de coşkulu gece geçirdi.  Aşıkların bir birleriyle atışmaları ise katılımcıları güldürdü.

Gecede bir konuşma yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, aşıklık geleneğimizin yaşatılmasına ve gecenin tertip edilmesini sağlayan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve emeği geçenlere teşekkür etti. Aşıklara ve davetlilere de şükranlarını bildiren Vali Pehlivan, “Söz hayatın özüdür. Sel gider kum kalır deyimine benzer şekilde insanlar terki diyar eder, canlar gider, hayatlar biter ama geride söz kalır. O yüzden değerli Âşıklarımız, çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Kültürümüze, değerlerimize sahip çıkıyor, sazınızla, sözünüzle bunu icra ediyorsunuz. Bu akşam bize bir ziyafet sundunuz, gönlümüzü ruhumuzu beslediniz ve hepimizin gönlünü fethettiniz. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun.” dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise gecede yaptığı konuşmada, Bayburt Belediyesi olarak görev süresi boyunca kültürümüze sahip çıkma gayreti içerisinde olduğunu belirtti. Başkan Memiş, “Eğer âşıklarımıza ozanlarımıza sahip çıkmasaydık sevenleri toprak olmuş öksüz çocuklar gibi olacaktık. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kültürümüze sahip çıkmak, çocuklarımıza miras bırakmak için bu organizasyonlara katılmak gerekir. Aşıklık geleneği bir Anadolu kültürüdür. Şükürler olsun ki bu kültürü yaşattık.” şeklinde konuştu.

Gece, protokol üyelerinin sahne alan aşıklara günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.