Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?
3 Mayıs 2020 19:07
A+
A-

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Evlerinden artık çıkmak isteyen binlerce kişi yasakların bir an evvel son bulmasını istiyor. Yarın 31 ilde sokağa çıkma yasağı son bulacak. Peki, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Yarın yasaklar kalkıyor mu?

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının ne zaman son bulacağı hakkında henüz net bir tarih yok.

SON AÇIKLAMA İBRAHİM KALIN’DAN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Erdoğan talimatı verdi: 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? 65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. ‘Bilim Kurulu’nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu’nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.’ dedi.

İbrahim Kalın, 20 yaş altının da hatırlatılması üzerine, “Bilim Kurulu’nun da kanaati öncelikli olarak 65 yaş ve üstü grubunun belli gün ve saatlerde dışarıya çıkmasının sağlanması şeklinde” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.