Dolar 32,5384
Euro 34,8990
Altın 2.437,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

1979 Meslek Lisesi Mezunları Bayburt için Yalova’da buluşturlar

1979 Meslek Lisesi Mezunları Bayburt için Yalova’da buluşturlar
3 Ocak 2022 17:03 | Son Güncellenme: 3 Ocak 2022 17:04
A+
A-

Bayburt Endüstri Meslek Lisesi 1979 Mezunları olarak bilinen ve son yıllarda Bayburt’ta ve il dışında toplantılar düzenleyen arkadaş gurubunun bir bölümü Yalova Termal Otelde bir araya gelerek Bayburt’a hizmet için değerlendirme toplantısı yaptı.

İçlerinde işadamları, esnaflar, kamu kurumunda çalışanlar, öğretmenler ve emekli olanlar bulunuyor. Yaklaşık 100 kişiden oluşan 1979 mezunları 4 yıldır Bayburt başta olmak üzere farklı illerde bir araya gelip değerlendirme toplantıları yapıyorlar. Bu toplantılara eşleriyle birlikte katılan arkadaş gurubundan 13 aile Yalova Termal Otelde 3 günlüğüne bir araya gelerek önemli kararlar aldılar.

Bayburt özlemini yaz aylarında Bayburt’ta geçiren ve çoğunluğunun il dışında ve yurt dışında yaşadığı 1979 mezunları gurubu, hiçbir siyasi parti destekçisi veya muhalifi olmadıklarını özellikle vurguluyorlar. 40 yıl sonra bir araya gelme fırsatı yakalayan arkadaş gurubu Bayburt için neler yapabiliriz değerlendirmelerini masaya yatırarak farklı fikirler oluşturmaya çalışıyorlar. Yapılan ve yapılması planlanan toplantılarda alınan kararların Bayburt’taki buluşmada kamuoyu ile paylaşacaklarını belirttiler.

2022 yılında Bayburt’ta gerçekleştirecekleri toplantıda önemli açıklamalar yapacaklarını belirten Endüstri Meslek Lisesi 1979 Mezunları komite başkanı işadamı Rahmani Taş, Yerel yönetim ve STK temsilcilerini ziyaret ederek yapacakları görüşmeler sonrası yeni projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Özellikle il dışında yaşayan Bayburtlular olarak her birimizin içerisindeki Bayburt sevdası hiçbir zaman tartışılmaz bir gerçektir. Bizler Bayburt Endüstri Meslek Lisesi 1979 Mezunları olarak birbirimizi yaklaşık 40 yıl sonra bulmuş ve bir araya gelmeyi başarmış arkadaşlarız. Kardeşlik ilişkileri içerisinde sürdürdüğümüz bu birlikteliği aile bağlarımızla iyice pekiştirmiş durumdayız. Zaman zaman il dışında bir araya gelerek hasret giderirken diğer taraftan Bayburt için neler yapabiliriz diye fikirler üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Her bir arkadaşının 60 yaşını geçtiğini vurgulayan Rahmani Taş, “ Torun sahibi olmuş insanlarız artık. Bu yaştan sonra kendimiz için değil torunlarımızın geleceğini düşünüyoruz. Bu nedenle doğduğumuz topraklara olan vefa borcumuzu da bir şekilde el birliğiyle ödemenin yollarını arıyoruz. Bayburt için neler yapabiliriz diye fikirler oluşturmaya çalışıyoruz. Bizler bu doğrultuda bir şeyleri başaracak olursak, inanıyoruz ki diğer Bayburtlu hemşehrilerimizede öncülük yaparak onları teşvik etmiş olacağız. Tabi gücümüz neye ve nereye kadar yeterse onu başarmaya çalışacağız. Bu vesile ile Bayburt Endüstri Meslek Lisesi 1979 Mezunları olarak her birimizin yüreğinin Bayburt sevgisiyle çarptığını belirtmek isterim. 2022 yılında Bayburt’ta yapacağımız toplantıda güzel projelerin başlangıcını yapmayı ümit ediyor bütün hemşehrilerimize gurubumuz adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Yalova’da yaşayan gurup arkadaşları Av. Şaban Tatar’ıda ziyaret eden heyet üç gün devam eden Yalova toplantısına, Rahmani Taş, Münir Türk, Metin Dursun, Mustafa Köroğlu, Hüseyin Okumuş, Engin Yılmaz, Bünyamin Şık, Karabey Yayan, Mahmut Kaymak, Hakkı Kılıç, Ensar Kodan, Ümit Kondolot ve Ersin Doğru katıldı.

 

 

YORUMLAR

  1. Şaban Tatar dedi ki:

    Dostluğun 21.yüzyılda hala var olduğunun bir güzel örneğini yaşayan ve yaşatan Kardeşlerim iyiki sizleri tanımışım.Sağolun varolun.Yeni toplantıkarda buluşmak dileği ile Allaha emanet olun.

  2. ESLEM dedi ki:

    GÜZEL BİR ORGANİZASYON. BAYBURT İÇİN NELERİ BAŞARABİLİRLER, MADDİ OLARAK GÜÇLERİ NELERİ BAŞARMAYA YETER ONU BİLEMEM. AMA BİLDİĞİM BİRŞEY VAR O DA FAZLA MADDİYAT GEREKTİRMEYEN BİR HATIRA ORMANI OLABİLİR. BAYBURTUMUZUN EN ÇOK İHTİYACI OLAN VE FAZLA BİR MADDİYAT GEREKTİRMEYEN BUDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

  3. salim dedi ki:

    siyasilerin yapamadığını belki siz yaparsınız hadi kolay gelsin iş aş göç en önemli soun