Dolar 32,5328
Euro 34,8363
Altın 2.428,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

ÇKS Başvuru Süresi Uzatıldı

ÇKS Başvuru Süresi Uzatıldı
7 Aralık 2016 08:30 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2016 08:31
A+
A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 2016 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Bakanlığın Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ 30 Haziran 2016’da sona eren 2016 yılı ÇKS başvuru süresi, 31 Aralık 2016’ya kadar uzatıldı. 2016 ÇKS başvurusunu yapamayan üreticilerin bu tarihe kadar ÇKS başvurularını bağlı bulundukları il ve ilçe müdürlüklerine yapabileceklerdir” denildi.

YORUMLAR

  1. sinirhastası dedi ki:

    Kıymetli dostlar bu haberde bu yorumun yeri değil ama gazete editörümüzden bu yorumu yayınlamasını arz/rica ediyorum. çünkü durum gerçekten çok vahim…
    bakınız dünya genelinde eğitim kalitesini ölçen PISA testinde Türkiyenin bulunduğu sıralar gerçekten geleceğe yönelik ürkütücü ve korkutucu…2015 değerlendirmesinde;
    Okuma -Matematik- Fen alanında yapılan değerlendirmeler turkiyenin 2003 yılındaki durumundan daha da geride olduğunu belirtiyor..
    bakınız size değerlendirmelerden kesitler aktarmak istiyorum
    “matemetikte ; Singapur, Hong Kong (Çin), Makao (Çin) ve Tayvan matematik konusunda başı çekiyor. Japonya’daki öğrencilerin performansı ise OECD ülkeleri arasında en iyisi.
    Türkiye’deki öğrencilerin matematik testindeki başarı ortalaması OECD ülkeleri ortalamasının altında”
    okumada:
    “Singapur, Hong Kong (Çin), Kanada ve Finlandiya okumada en iyi performansı gösteren yerler oldu.
    İrlanda, Estonya, Güney Kore, Japonya ve Norveç de OECD ortalamasının üzerinde kalırken, 41 ülke OECD ortalamasının altında kaldı.
    okumada OECD ülkeleri arasında Kanada ve Finlandiya başı çekiyor, Türkiye ve Meksika ise en sonda yer alıyor.”
    alın size eğitimin durumu öğrencilerimiz okumada okuduğunu anlamada son sırada..
    Buradaki yorumlarda falanca stk’nın yöneticileri filanca sendikanın yandaşları her şey güllük gülistanlık mış gibi lanse etmeye bayburtta ve ülkemizde eğitimciler işi gücü bırakmış liyakatı bırakmış başka alanlarda çalışmaya gayret ediyor…. ayrıca bazılarına göre de eğitim kalitesi demek dini motiflerle zenginleştirilen eğitimin dinselleştirilmesi… (din eğitiminin ayrı bir kategoride tutulması gerekiyor…)
    değerli hemşehrilerim bugun milli eğitime şu kadar bütce ayırdık diyorlar, şunu yapıyoruz diyorlar ama gelin görün ki eğitim malesef geriye gidiyor.. yapılan yatırımlar insan eğitimine değil milli eğitimdeki kurumsal binalara betonlara gidiyor… hangi öğretmenler hangi eğitimciler adam akıllı hizmet içi eğitim almış..hangi ingilizce öğretmenlerine toplu halde yurt dışında kendini geliştime ödenekleri çıkartılmışta ingilizce veya başka bir yabancı dil eğitimi ilerletilmiş.. işte eğitime yatırım yapılacaksa binalara çimentolara değil insanın kendini geliştirmesine yapılmalı…eskiden öğretmenler bahçede eğitimde verirlerdi fen dersi bahçede işlenirdi. o zamanki eğitim geri mi idi..1980’lerde öss sınavlarındaki sorular ile şimdiki öss fen sorularını bir kıyaslayın bakalım 1980 sorularını bugun ki öğretmenler bile zorlanarak çözer …ayrıca 40 kere belirttim 41. kez ifade ediyorum ülke genelinde 40 matematik sorunsundan ortalama 4 doğrumuz var. işte eğitimin durumu…

    eğitimin ilim fen matematik ayağı çökerse memleketimiz dünya üzerinde afrika ülkeleri gibi sömürülen bir ülke konumuna geçer buna emin olun…bugün dolduruşa getirilip 3000 tl lik cep telefonu bir ay sonra gelecek diye sıraya giriyoruz.. 120.000 tl lik alman malı bir araba için sıra bekliyoruz..neden? neden ? neden?…. böyle giderse 50 sene sonra evimizdeki buzdolabı , çamaşır makineside yurt dışından gelmeye başlar onlar içinde sıraya gireriz….
    diğer ülkeleri alt etmenin yolu ilimde fende teknolojide onları geçmekten geçiyor..buda etkili eğitim demek. defalarca burada yorumlarda ifade etmeye çalıştım..ne 2023 ü ne 2071’i nede hedeflenen şişirilmiş milli gelir rakamlarını özellikte bayburtta tavana vurmuş siyaset ve sendikacılığa bulaşmış bir eğitim kadrosu ve komple dinselleştirilmiş eğitim sistemi ile yakalayamazsınız..
    haber ile alakalı değil ama bu yorumu editörümüzün yayınlamasını arz/rica ediyorum.. çünkü bayburtlular olarak bizler bu gazetedeki yorumları haberlerden daha çok takip ediyoruz.. işte açıklanan rapor ve Gerçek ler. lütfen silkelenip kendimize gelelim yarın çok geç olabilir.
    saygılarımla