Dolar 32,5020
Euro 34,7689
Altın 2.491,95
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburttaki Askeri Kışla Resmen Üniversitenin

Bayburttaki  Askeri Kışla Resmen Üniversitenin
23 Eylül 2016 14:16 | Son Güncellenme: 23 Eylül 2016 14:20
A+
A-

Bayburt Dördüncü Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Orgeneral Bedrettin Demirel Kışlasının, Bayburt Üniversitesine devredilmesiyle ilgili beşli protokol imzalandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun; Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Bayburt Valiliği ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Bayburt ili Merkez ilçesi Tuzcuzade mahallesinde bulunan 4.’üncü Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Orgeneral Bedrettin DEMİREL Kışlası, eğitim ve öğretim amacıyla kullanılmak üzere Bayburt Üniversitesine tahsis edildiğini bildirdi.

Rektör Coşkun öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a “Bayburt Üniversitesinin gelişimi noktasında her zaman göstermiş olduğu duyarlılık ve inisiyatif, Yeni Türkiye’nin inşası noktasında güzide ilimiz Bayburt’a ve Bayburt Üniversitesine göstermiş olduğu teveccüh, üniversitemizin 2023 vizyonu doğrultusundaki çalışmalara verdikleri destekler için buradan  zat-ı alilerine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadeleriyle duygularını  illetti.

Üniversitenin Bâbertî Külliyesinin şehrin dışında kaldığını, aradaki askeri kışlanın şehirle bütünleşmek konusunda kopukluk oluşturduğunu ve mevcut askeri kışlanın da şehir içinde kaldığı düşüncesinin oluşması üzerine görüşmelerin başladığını kaydeden Rektör Coşkun, “Mevcut askeri kışlanın şehir dışında uygun bir yere taşınması ve kışla arazisinin de üniversiteye devredilmesi fikri doğmuştur. Böylece üniversite şehirden kopuk bir kampüse kapanıp kalmayacak, kendi büyüme ve gelişimi ile Bayburt’u ve Bayburt’taki sosyal yaşamı da olumlu yönde etkileyebilecektir. İki yıl önce başlayan görüşmelerde o dönem Maliye Bakanlığı Müsteşarı olan Maliye Bakanımız Naci Ağbal, “Artık bu konu benim sorumluluğumdadır takibini bizzat ben yapacağım.” diyerek konuyu yakından takibe almıştır.  Sayın Müsteşarımızın Maliye Bakanı olması ile “Bu süreç hız kazanmış ve taraflar arasında protokol imzalanmıştır.” dedi.

Rektör Coşkun Bayburt Üniversitesinin ve Bayburt’un gelişimi adına verilen destekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Bayburt’a ve Üniversitemize duyarlılığından ve vermiş olduğu destekten dolayı Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a temsil ettiğim Bayburt Üniversitesi adına teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız üniversitemiz ile ilgili projelerimize her zaman destek vermektedir. Ayrıca Bu süreçteki yardımlarından dolayı Milletvekilimiz Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Yaşar Güler’e, Ankara’daki Bayburtlu bürokratlarımıza, Valimize, Belediye Başakanımıza, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teşekkürlerimi sunuyorum. ” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  1. Burak dedi ki:

    Bayburt için çok sevindirici bir gelişme. Tüm şehrin en güzel yeri umarım üniversitemiz bunu iyi değerlendirir. Eskisi gibi yerli halktan kopuk bir üniversite olmak yerine halka bütünleşen şehre değer katan bir okul olur.

  2. berk dedi ki:

    Bayburtlunun yarım asırlık hayali gerçek oluyor, Üniversite ye hep beraber büyümesi için destek verirsek Erzurum ili gibi büyümemize sebep olan etkenlerden biri olabilir. ama bu büyüme üniversite olarak bayburt’un ihtiyaçları doğrultusunda başta tarım, hayvancılık, yer altı kaynakları ve en önemlisi kültür turizim ve sağlık yönünde büyümesi ve değerlendirilmesine karşılıklı olarak katkıda bulunmasını sağlamalıyız. bu anlamda şu anki Üniversite yönetiminin hedeflerinin bu yönde olması bayburt için önem taşır. bayburtun ve üniversitenin büyümesinde emeği geçen herkese teşekkürler..

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sayın Rektörümüze inanıyor ve güveniyoruz…Sevindirici haber..
    Belediyeye veya diğer kurumlara devredilse ne olurdu , değil 20 yıl
    sonrası, bugünü yarını göremeyen , vizyonu olmayan yöneticiler
    sayesinde TALAN olurdu…..
    Tek ricamız var …Tek bir ağaca, fidana dokunulmasın, peyzajcılık
    ön planda olsun…Saygılarımla…

  4. BAYBURTLU dedi ki:

    Sayın Rektörümüz Selçuk Beye Bayburt’a yapmış olduğu katkı ve emeğinden dolayı teşekkür ederiz…

  5. sinirhastasi dedi ki:

    kislanin bayburt icinde kaldigi dogrudur. arazinin devredilmesi dogrudur, ancak universite devri yanlistir. zihinsel olarak bir proje uretemeyince hemen kolaya kaciliyor oda universiteye devir etmek. universite binayapmak demek degildir. universite diye arazi alani buyutmek yanlistir. ogrenci sayisi artirmak binayapmak egitimin kaliteli olacagi manasina gelmez. ariciliga bakin 100 kovan ile cok bal uretip kilosunu 25 tl ye satan da var 10 kovan ile bal uretp kilosunu 90 tl ye satanda var egitimde boyle bir sey . universitelerin hangi patenti var sanayiye ne katmis ekonomiye ne katmis ona bakmali. bakin istanbul uni. avcilar yildiz uni. davutpasa v.s devasa bos arazileri var. 50 yildir bos bekliyor araziler simdide baska amaclar icin universitelerden alinacak. bayburt bunlari hic ornek almiyor mu. baska projeler dusunulmeli…