Dolar 32,5260
Euro 34,7173
Altın 2.493,22
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Şap Hastalığı Masaya Yatırıldı

Bayburt’ta Şap Hastalığı Masaya Yatırıldı
24 Ocak 2017 11:06 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2017 21:22
A+
A-

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  Hayvanlarda görülen şap hastalığının önlenmesine yönelik 2017 yılında yapılacak olan mücadele  hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Hayvan yetiştiriciliğinde önemli ekonomik kayıplara yol açan şap hastalığı ile mücadele konusunda 2017 yılı itibari ile bakanlığımız yeni bir eylem planı hazırlamıştır. Bu yeni eylem planı kapsamında ülkemizde ari bölge genişletilecek olup hastalıkla mücadele konusunda yoğun bir çalışma başlatılmış durumdadır. Bu doğrultuda bizde ilimizde yürüteceğimiz aşılama ve diğer mücadele çalışmalarını daha etkin hale getirmeliyiz. Bu anlamda özellikle sahadaki aşılama çalışmalarında daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Diğer yandan yetiştiricilerimizin bu konudaki duyarlılıklarını arttırmak adına aşılama çalışmaları ile birlikte bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. ” dedi.

İl Müdür Yardımcısı Bülent Bayraktar ise, Şap hastalığının çift tırnaklı hayvanlarda çok bulaşıcı olduğunu, çevre şartlarına dayanıklı olduğundan hızla yayılabildiğini ve tip değiştirebildiğini belirterek, hastalıkla mücadelede aşılamanın önemine vurgu yaptı. Hastalıkla mücadelede aşılama çalışmalarının yanında, hayvancılık işletmelerin hastalıktan korunması için yetiştiricilerin bilinçli hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı.  

Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Kani Yavuz konuşmasında,  aşılama çalışmaları kapsamında 2016 yılında Bayburt’ta ilkbahar ve sonbahar döneminde yaklaşık 150 bin hayvan aşılandığını, başarı oranının % 90 düzeyinde olduğunu, Bakanlık eylem planı doğrultusunda aşılama eğitim ve diğer faaliyetlerle ilgili planlamaların hazır olduğu ve 2017 yılında daha etkin bir mücadele yürütüleceğini  belirtti.

Sahada çalışan veteriner hekimlerin görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda, şap hastalığı ile mücadele çalışmalarının genel değerlendirmesi, yaşanan sorunlar, alınması gereken tedbirler ve 2017 çalışma programının değerlendirilmesi yapıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.