Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Soğukgöze Barajı Tamamlanıyor

Bayburt Soğukgöze Barajı Tamamlanıyor
3 Temmuz 2017 19:44 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2017 22:02
A+
A-

DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Bayburt Soğukgöze Barajı’nda incelemelerde bulundu. Yıl sonuna kadar tamamlanıp, hizmete açılması hedeflen barajın % 28’i tamamlanmış durumda.

2200 Dekar Zirai Tarım Arazisini Sulayacak

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, hayata geçirdiği projeleri ile bölge illerinin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bayburt’un merkeze bağlı Güçlüyolu deresi üzerinde inşa edilen ve tamamlandığında 2200 dekar zirai tarım arazisini sulayacak olan Soğukgöze Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Yıl İçerisinde Tamamlanması Hedefleniyor

Çalışmaları yerinde denetleyen Kasap, yüklenici firma temsilcisinden bilgi alarak, inşaatta gelinen son durumu beraberindeki heyet ile birlikte istişare etti. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan ve % 28 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Soğukgöze Göleti, temelden 35 metre yükseklikte olacak. 0,241 hm³ gövde hacmiyle Bayburt’un ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan Soğukgöze Barajı’nın yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedeflenmektedir.

YORUMLAR

  1. hahmet dedi ki:

    Kaç milyon tl harcandı yazık… bu para ile gübre fabrikası yada ilimizde ihtiyaç duyulan şeker fabrikası veya yüzlerce metre kare sera kurulsaydı vede tarlası sulanacak kişi kadar işçi çalıştırılsaydı daha mantıklı olurdu. Siz ne kadar suyu tarlaya getirseniz de ilkel tarım devam ediyor ve mazot fiyatı, gübre fiyatı, tohum fiyatı aynı veya daha fazla oluyor. Getirdiğiniz suyun parası da alınacak. Köylü zaten geçinemiyor. birde kızlar, köyde fiziki zahmet var diye koku var diye, maddi imkansızlıklar sonucu birlik eve gelinde gitmiyor. Fabrika olsa düzenli bir hayat sunulsa işçilere hem hayat kalitesi artar hemde düzenli hayatı olur. 2. olarakta ilimizin toprağı zaten verimsiz. İç anadolunun verimi 10 kat, batı illerinin verimi ise 100 daha iyi bizden. bu verimsiz topraklara aksi yatırım yapmak israftır zulümdur.